Μια Φώτο μια Ιστορία

Μήπως ο Χόλμγκρεν είναι καλύτερος ρούκι από τον Γουεμπανιάμα; (video)

Μήπως ο Χόλμγκρεν είναι καλύτερος ρούκι από τον Γουεμπανιάμα; (video)
Τα πρώτα δείγματα του Τσετ Χόλμγκρεν στο NBA δεν είναι απλώς θετικά, είναι εντυπωσιακά, με τις συγκρίσεις με τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα να… δίνουν και να παίρνουν. Η πιο πρόσφατη αφορμή; Η εξαιρετική αλληλουχία φάσεων που προσέφερε αφήνοντας το δικό του στίγμα στο παρκέ.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Τσετ Χόλμγκρεν πραγματοποιεί την πρώτη του ουσιαστικά σεζόν στον «μαγικό» κόσμο του NBA με τη φανέλα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αφού πέρυσι αναγκάστηκε να την χάσει εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού.

Ήδη ενώ βρισκόμαστε μόλις στις αρχές της σεζόν, ο 21χρονος σέντερ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με το στυλ παιχνιδιού του μία χρονιά που όλοι θεωρητικά θα βρίσκονταν στην σκιά του Νο1 ντραφτ Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

Ο ρούκι των Θάντερ έχει βάλει το όνομά του σε συζητήσεις ανάμεσα σε ελίτ παίκτες όντας εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση σε κάθε παιχνίδι δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω του τις περσινές κακοτυχίες και έχει επιστρέψει πλήρως αναγεννημένος για να παρουσιάσει το ταλέντο του.

Μάλιστα, ο νεαρός σέντερ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν τα ξημερώματα της Κυριακής (26/11) στην αναμέτρηση των Θάντερ με τους Σίξερς, προσφέροντας  μια εντυπωσιακή αλληλουχία φάσεων άξια αναφοράς.

Αρχικά, βρήκε στόχο από την περιφέρεια με τρίποντο, στη συνέχεια πρόσφερε ένα εντυπωσιακό μπλοκ και για φινάλε χάρισε ένα πανέμορφο κάρφωμα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά αφήνοντας άπαντες άφωνους με την κυριαρχία του στο παρκέ. Το κοντέρ σταμάτησε στους 33 πόντους, στα 6 ριμπάουντ και στις 2 ασίστ, ακόμα κι αν οι Θάντερ «λύγισαν» απέναντι στους φορμαρισμένους Σίξερς (127-123).

Κάπως έτσι, ο Τσετ Χόλμγκρεν δίνει το δικό του στίγμα στις δύο πλευρές του γηπέδου ως ο πιο ανερχόμενος και εντυπωσιακός two way player με τις συγκρίσεις ανάμεσα σ’ εκείνον και το αντίπαλο δέος, Βίκτορ Γουεμπανιάμα, να έχουν πυροδοτηθεί για τα καλά. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, έγραψε και ιστορία ως ο μοναδικός ρούκι στον σύλλογό του με πολλά παιχνίδια 30+ πόντων κατά τη διάρκεια του πρώτου του μήνα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Πόσο μάλιστα, όταν όλη η προσοχή έχει «πέσει» πάνω στον ταλαντούχο Γάλλο με τις ευκαιρίες να μην είναι ίσως ισάξιες για τους υπόλοιπους ρούκι της Λίγκας. Έτσι κι αλλιώς, ο Τσετ αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πόσο καθοριστικός είναι για την «νεοσύστατη» ομάδα του βάζοντας σίγουρα δύσκολα για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της χρονιάς στο τέλος της σεζόν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0