Μια Φώτο μια Ιστορία

Οι Γουόριορς των ρεκόρ, συγκρίθηκαν με τους Μπουλς του Τζόρνταν, μα στο τέλος γελά πάντα ο «Βασιλιάς»! (video)

Οι Γουόριορς των ρεκόρ, συγκρίθηκαν με τους Μπουλς του Τζόρνταν, μα στο τέλος γελά πάντα ο «Βασιλιάς»! (video)

24/11/2015: Οι Γουόριορς έτρεχαν… δίχως φρένα! Ήθελαν να διατηρηθούν στον θρόνο του NBA και εντυπωσίαζαν. Κόντρα στους Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ υπέγραψαν το ιστορικό 16-0 στην έναρξη της σεζόν. Το φινάλε, ωστόσο, θα ήταν πικρό, κάτι που θα φρόντιζε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Στο Σαν Φρανσίσκο ζούσαν ίσως την καλύτερη περίοδο της ζωής τους. Οι Γουόριορς είχαν μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα και στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, δεν κυριαρχούσαν απλώς, αλλά «πετούσαν», φτάνοντας σε… απάτητες κορυφές, για να καταρρίψουν κάθε ρεκόρ.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2015, υποδέχονταν στην Oracle Arena τους Λος Άντζελες Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ. Αυτό θα αποτελούσε το 16ο παιχνίδι για την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, που έως τότε μετρούσε το απόλυτο. Είχε ήδη ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε εκκίνηση σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Το Γκόλντεν Στέιτ, όμως, ονειρευόταν κάτι μεγαλύτερο.

enthwarriors.jpg

Οι «λιμνάνθρωποι» δε διένυαν τις καλύτερες ημέρες τους. Ο αείμνηστος «Black Mamba», άλλωστε, βρισκόταν στο δικό του… last dance! Ο Στεφ Κάτι αποτέλεσε -ξανά- τον κορυφαίο για τους πρωταθλητές της προηγούμενης περιόδου. Σταμάτησε στους 24 πόντους, ενώ ήταν μία «ανάσα» από το double-double, καταγράφοντας εννέα ασίστ. Το τελικό 111-77 χάριζε στους Γουόριορς τη 16η διαδοχική νίκη τους.

Η ιστορία είχε γραφτεί. Οι «πολεμιστές» έκαναν και επισήμως δικό τους το ρεκόρ για το καλύτερο ξεκίνημα που έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία του NBA. Στο 15-0 είχαν φτάσει τόσο οι Ουάσινγκτον Κάπιτολς το 1948-49, όσο και οι Χιούστον Ρόκετς το 1993-94. To 16-0, όμως, αποτελούσε και είναι μέχρι σήμερα, αριθμός ορόσημο!

Οι συγκρίσεις με τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν δεν άργησαν να έρθουν. Το «μυθικό» ρεκόρ που κρατούσαν από το 1995-96, με τις 72 νίκες στη regular season, έδειχνε να απειλείται. Κι αυτό που έμοιαζε ως… άπιαστο όνειρο, εν τέλει πήρε «σάρκα και οστά»!

enthbulls.jpg

Με το 73-9, οι Γουόριορς άφηναν πίσω τους την παρέα του MJ. Μέχρι εκεί όμως! Διότι στη συνέχεια, βρήκαν στον δρόμο τους τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Οι Μπουλς είχαν συνδυάσει το δικό τους ρεκόρ με τον τίτλο του πρωταθλητή. Στο Γκόλντεν Στέιτ, ωστόσο, τα χαμόγελα… κόπηκαν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Στους τελικούς «κοντράρονταν» με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, σε μία σειρά που πήγε στο 3-3 και κρίθηκε στο έβδομο παιχνίδι στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκεί, ο «Βασιλιάς» ήταν μυθικός. Σημείωσε triple-double, με 27 πόντους, 11 ασίστ και 11 ριμπάουντ, αλλά αυτό που έχει χαραχθεί στη μνήμα όλων, δεν είναι άλλο από το «διαστημικό» μπλοκ που… χάρισε στον Αντρέ Ιγκουοντάλα, λίγα λεπτά πριν το φινάλε!

Κάπως έτσι, το πρωτάθλημα κατέληξε για πρώτη φορά στα χέρια των παικτών του Κλίβελαντ. Οι Γουόριορς έκλεισαν μία ιστορική σεζόν, πέφτοντας σε… γκρεμό! Αποδεικνύοντας πως όποιος τολμά να συγκρίνεται με τον Μάικλ Τζόρνταν, στο τέλος το πληρώνει ακριβά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0