Μια Φώτο μια Ιστορία

Στο Κατάρ, ο Ολιβιέ Ζιρού ανέβηκε σε μια κορυφή που κανείς δεν περίμενε ότι θα πλησιάσει (video)

Στο Κατάρ, ο Ολιβιέ Ζιρού ανέβηκε σε μια κορυφή που κανείς δεν περίμενε ότι θα πλησιάσει (video)
22/11/22: Ο Ολιβιέ Ζιρού «ίπταται» στην καρδιά της άμυνας της Αυστραλίας. Μέχρι την προσγείωσή του στο έδαφος, η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα, ανεβάζοντας τον ίδιο στην κορυφή των σκόρερ της Εθνική Γαλλίας, ισοφαρίζοντας τα 51 τέρματα του Τιερί Ανρί.

Γράφει ο Θοδωρής Γκίνης

Μια εικόνα μπορεί να αποτυπώσει, γλαφυρά, περισσότερες από 1000 λέξεις. Στην προκειμένη περίπτωση, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι φανερώνει απόλυτα το ένστικτο που αποκτά ο Ολιβιέ Ζιρού, μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Άλλωστε, αυτό το χάρισμα του έδωσε τη δυνατότητα να σκοράρει πολλά από τα 51 του γκολ με τη φανέλα των «Τρικολόρ» (και όχι μόνο), και να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των σκόρερ της χώρας του, στις 22/11 του 2022. «Συγκατοικώντας» με έναν ποδοσφαιρικό θρύλο της, τον Τιερί Ανρί.

Το εναρκτήριο παιχνίδι της Γαλλας στο Μουντιάλ του Κατάρ, κόντρα στην Αυστραλία, την βρήκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Όμως, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2018 ισοφάρισαν γρήγορα, με τον Ραμπιό, και έφτασαν στην ανατροπή πριν το ημίχρονο, με το πρώτο γκολ του Ζιρού στο ματς. Από κει και έπειτα, τα πράγματα έγιναν εύκολα, με τον Εμπαπέ να «καθαρίζει» το παιχνίδι, στο οποίο -από ένα σημείο και έπειτα- υπήρχε μόνο ένας σκοπός: να σκοράρει ο επιθετικός της Μίλαν το ιστορικό δεύτερο τέρμα του.

Όπερ και εγένετο. Ο Ζιρού εκμεταλλεύτηκε μια σέντρα του Εμπαπέ, και με μια κεφαλιά-σήμα κατατεθέν του, «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα.  Οι συμπαίκτες του έτρεξαν αμέσως προς το μέρος του για να τον συγχαρούν και να μοιραστούν τη χαρά τους, αναγνωρίζοντας το μοναδικό κατόρθωμα του σέντερ φορ τους. Ακόμη και μετά τη λήξη του αγώνα, όλος ο πάγκος των «Τρικολόρ» τον χαιρέτησε χαμογελαστός, συνειδητοποιώντας την ιστορικότητα της στιγμής. Φυσικά, το ίδιο έγινε και με τους συμπατριώτες του στις εξέδρες.

Για τα… βιβλία, ο Γάλλος στράικερ σκόραρε ξανά στον γύρο των «16», κόντρα στην Πολωνία, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ανρί. Σήμερα, βρίσκεται ακόμη στην πρώτη θέση με 56 τέρματα. Ωστόσο, βλέποντας τους αριθμούς και την ηλικία του Κιλιάν Εμπαπέ, η επίδοσή του φαίνεται να έχει ημερομηνία «λήξης». Βέβαια, ποιός νοιάζεται; Σίγουρα όχι ο Ολιβιέ Ζιρού, που παρ’ ότι υπήρξε ένας υποτιμημένος επιθετικός καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, κατάφερε να φτάσει σε ένα επίτευγμα που ελάχιστοι περίμεναν από εκείνον.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0