Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο 18χρονος Λιβάι Γκαρσία «ξεπέρασε» τον Γιορκ, γιατί από μικρός ήθελε να γίνει... βασιλιάς! (video)

Ο 18χρονος Λιβάι Γκαρσία «ξεπέρασε» τον Γιορκ, γιατί από μικρός ήθελε να γίνει... βασιλιάς! (video)
20/11/2015: Ο νυν σταρ της ΑΕΚ μόλις είχε κλείσει τα 18 του χρόνια. Και αυτομάτως, είχε ξεπεράσει το «ρεκόρ» του θρύλου του Τρινιτάντ και Τομπάγκο, Ντουάιτ Γιορκ. Οκτώ χρόνια μετά, αποτελεί το ακριβότερο ποδοσφαιρικό «περιουσιακό στοιχείο» της χώρας του.
Γράφει ο Δημήτρης Τσάκνης

Σαν σήμερα, στις 20 Νοεμβρίου 2015, ο 18χρονος τότε Λιβάι Γκαρσία, «ξενιτευόταν» από τη πατρίδα του, για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του και ακολούθως να ανακοινωθεί από την ολλανδική Άλκμααρ.

Μάλιστα, ο «γενεθλιάζων» σήμερα (20/11) Λιβάι, έγινε ο νεαρότερος παίκτης με καταγωγή από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο που μεταγράφεται σε ευρωπαϊκό σύλλογο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση, τον συμπατριώτη του και γνωστό από τα «έργα και τις ημέρες» του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντουάιτ Γιορκ (ο οποίος είχε μεταπηδήσει στην Γηραιά Ήπειρο λίγο μεγαλύτερος για λογαριασμό της Άστον Βίλα).



Οκτώ χρόνια μετά την υπογραφή του επαγγελματικού του συμβολαίου με την Άλκμααρ, ο Λιβάι Γκαρσία αποτελεί σύμβολο για το ποδοσφαιρικό στερέωμα της χώρας του, όντας ο -με διαφορά- πιο ακριβός παίκτης του Τρινιντάντ, καθώς σύμφωνα με το Transfermarkt η αξία του αποτιμάται στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τα «μάτια του», η νυν ομάδα του, ΑΕΚ απέρριψε το καλοκαίρι μυθικές, για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προτάσεις (κάποιες εξ’ αυτών φαίνεται πως προσέγγισαν μεγέθη της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ)!

Η χρηματιστηριακή του αξία και η επίδραση που έχει ο Γκαρσία στο παιχνίδι της ΑΕΚ, είναι μόνον ορισμένες από τις πτυχές που έχουν αλλάξει από τότε, που ο νεαρός Λιβάι αποφάσιζε να αποδεχτεί την πρόταση της Άλκμααρ και να μετακομίσει στην Ευρώπη.



Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που απεικονίζει τον 17χρονο Λιβάι με την φανέλα της τότε ομάδας του, Σεντράλ, η αλλαγή που έχει συντελεστεί ακόμη και στη σωματική διάπλαση του ποδοσφαιριστή είναι εξίσου εντυπωσιακή. Οριακά είναι «αγνώριστος» σε σχέση με σήμερα!

Ο 25χρονος Λιβάι Γκαρσία, φαίνεται πως δικαιώνει πανηγυρικά την απάντηση που προσέφερε σε ερώτηση που δέχτηκε στο περιθώριο συνέντευξης, την περίοδο που υπέγραφε το συμβόλαιό του με την Άλκμααρ.

«Εάν ήθελα να μοιάσω σε ένα ζώο, θα ήθελα να είμαι λιοντάρι. Με αυτό τον τρόπο θα ήμουν ο βασιλιάς της ζούγκλας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0