Μια Φώτο μια Ιστορία

Το ποδόσφαιρο είναι ο Λουίς Ντίας, ο πατέρας του και εκείνο το παιδί στο Άλκμααρ – Άστον Βίλα! (video)

Το ποδόσφαιρο είναι ο Λουίς Ντίας, ο πατέρας του και εκείνο το παιδί στο Άλκμααρ – Άστον Βίλα! (video)

Ένα άθλημα. Μία μπάλα. Ένας κόσμος να το παρακολουθεί. Και χιλιάδες συναισθήματα να το χαρακτηρίζουν. Από τον Λουίς Ντίας και το «ελευθερώστε τον πατέρα μου», στο παιδί από την Αγγλία που αγαπά πολύ την Άστον Βίλα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Ένα από τα βίντεο που βλέπουμε και θα ξαναβλέπουμε εδώ και δύο εβδομάδες έλαβε χώρα στην αναμέτρηση της Άλκμααρ με την Άστον Βίλα, με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί, τον Μούσα Ντιαμπί της αγγλικής ομάδας και έναν άνθρωπο από τους security, που απλώς έκανε τη δουλειά του.

Το παιδί φημολογείται πως είναι από την Αγγλία και ταξίδεψε μαζί με τους δικούς του στην Ολλανδία, προκειμένου να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Είχε γράψει κάτι σε ένα πανό, το είχε κρεμάσει μπροστά του, αλλά δυστυχώς, ο άνθρωπος της ασφάλειας, έπρεπε να το πάρει. Και έτσι έκανε. Το κατέβασε, μετά τα πάμπολλα περιστατικά που έλαβαν χώρα απέναντι στην Άλκμααρ και τη Λέγκια Βαρσοβίας, και το παιδί «ξέσπασε» σε κλάματα.

Όλη αυτή την ιστορία, συνειδητοποίησε ο Μούσα Ντιαμπί. Και σκέφτηκε – πιθανώς –πως το ποδόσφαιρο σε κάνει να γελάς. Όχι να κλαις. Μετά το τέλος του ματς, πήγε στο παιδί και του έδωσε τη φανέλα του, αφήνοντάς το να μπει μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφία!

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Ποδόσφαιρο σημαίνει ο πατέρας του Λουίς Ντίας να μπορεί να δει ελεύθερος τον γιο του. Τι ιστορία και αυτή… Κάτι περισσότερο από ένα άθλημα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0