Μια Φώτο μια Ιστορία

«Λαβωμένος», αλλά… θρύλος: Ο Πετρούνιας το 2018 αψήφησε τα πάντα, για την κορυφή του κόσμου στη Ντόχα! (video)

«Λαβωμένος», αλλά… θρύλος: Ο Πετρούνιας το 2018 αψήφησε τα πάντα, για την κορυφή του κόσμου στη Ντόχα! (video)

Πέρασαν πια πέντε χρόνια από όταν ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στη Ντόχα. Πίσω στο Νοέμβριο του 2018, κατέκτησε ξανά την κορυφή του κόσμου, για τρίτη διαδοχική φορά, έστω κι αν χρειάστηκε να το κάνει με… ένα χέρι!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Ξανά και ξανά! Ο Λευτέρης Πετρούνιας, στις 2 Νοεμβρίου του 2018, έγινε για άλλη μια φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής! Το μέρος άλλαξε, αλλά όχι και οι συνήθειες για τον χρυσό Ολυμπιονίκη! Στη Ντόχα, προσέθεσε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, το οποίο ήταν μάλιστα το τρίτο διαδοχικό, στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου.

Πρώτα στη Γλασκώβη το 2015 και έπειτα στο Μόντρεαλ το 2017. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και μία ιδιαιτερότητα. Ο Πετρούνιας αγωνιζόταν τραυματίας! Υπέφερε στον αριστερό ώμο, με το χειρουργείο να είναι αναπόφευκτο. Την πόρτα του οποίου θα περνούσε μόλις τρεις ημέρες μετά τον τελικό.

πετρουνιας_ενθ.jpg

Και λοιπόν; Αψήφησε τα πάντα! Αγωνίστηκε με «ψυχή», τα έδωσε όλα και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Για ακόμα μία φορά! Με συντελεστή δυσκολίας 6,300 β., είχε άψογη προσγείωση, γεγονός που του απέφερε 15.366 βαθμούς, για να ξεπεράσει μέχρι και τον ίδιο του τον εαυτό! Κρατώντας τον στην πρώτη θέση από την αρχή, έως και το φινάλε του τελικού.

Στο στάδιο «Aspire Dome», ο… άρχοντας των κρίκων πραγματοποίησε το three-peat, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ένας από τους -μόλις- τρεις αθλητές, με τουλάχιστον τρία χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Στην ιστορία του θεσμού, μόνο ο Ιταλός Γιούρι Κέκι και ο Κινέζος Τσεν Γιμπίνγκ, μετρούσαν περισσότερες κατακτήσεις. Ο πρώτος με πέντε χρυσά μετάλλια (1993, 1994, 1995, 1996, 1997) και ο δεύτερος με τέσσερα (2006, 2007, 2010, 2011).

Ήταν ασταμάτητος και το αποδείκνυε σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία. Μέσα σε διάστημα 2,5 ετών εκείνη την περίοδο, είχε κατακτήσει την κορυφή σε όποιον διαγωνισμό των κρίκων είχε συμμετάσχει. Συνολικά, είχε πραγματοποιήσει το 9/9! Ένας αληθινός θρύλος!

πετρουνιας_ενθ2.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0