Μια Φώτο μια Ιστορία

Να έχεις νοοτροπία σαν του Καμαβινγκά: Η στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης… κέρδισε την Μπαρτσελόνα! (video)

Να έχεις νοοτροπία σαν του Καμαβινγκά: Η στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης… κέρδισε την Μπαρτσελόνα! (video)

Να είσαι μόλις 20 ετών. Να έχεις παρακολουθήσει εντός αγωνιστικού χώρου ένα επικό γκολ. Και να μην πανηγυρίζεις. Να θες απλά να παίξεις. Να εκμεταλλευτείς το μομέντουμ. Αυτός είναι ο Εντουάρντο Καμαβινγκά. Και αυτή είναι η εκπληκτική Ρεάλ Μαδρίτης

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Βρισκόμαστε στο 67ο λεπτό. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πίσω στο σκορ από την Μπαρτσελόνα, εκτός έδρας, και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αποφασίζει να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Σουτάρει από πολύ μακριά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκ Τερ Στέγκεν. Οι αντιδράσεις που ακολουθούν είναι… επικές. Όλοι πανηγυρίζουν με τον Άγγλο διεθνή, ουδείς μπορεί να πιστέψει τι γκολ έχει βάλει και πόσο εύκολο το κάνει να φαίνεται.

Όλοι εκτός από έναν. Διότι στο εν λόγω πλάνο φαίνεται ο Ενουάρντο Καμαβινγκά να μην παρασύρεται από την ομορφιά του γκολ. Εν αντιθέσει με τους συμπαίκτες του, δεν σπεύδει να συγχαρεί τον Μπέλιγχαμ.

Ζητά απλώς την μπάλα. Πιστεύει στην ανατροπή της «Βασίλισσας» και θεωρεί πως η ομάδα του δεν πρέπει να χάσει χρόνο, αλλά να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να φέρει «τούμπα» το ματς με την Μπαρτσελόνα.

Εν τέλει, η κίνηση αυτή του Καμαβινγκά, δικαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο 92ο λεπτό, ο Μπέλιγχαμ γίνεται ο πρώτος Άγγλος που σκοράρει δύο φορές κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο ντεμπούτο του, και ο νεαρός Γάλλος αυτή τη φορά μπορεί να πανηγυρίσει.

Είναι εκπληκτική η νοοτροπία του. Προφανώς και… ξεχωρίζει. Ένα παιδί 20 ετών, να μην παρασύρεται, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, να αντιλαμβάνεται πλήρως πού βρίσκεται και να μην παρασύρεται από το εκάστοτε αποτέλεσμα. Επικός…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0