Μια Φώτο μια Ιστορία

Ένας… μπλε μέσα στους «κόκκινους»: Ο ήρωας του Μέρσεϊσαϊντ δεν θα ξεχάσει ποτέ τον αδερφό του και το Χίλσμπορο!

Ένας… μπλε μέσα στους «κόκκινους»: Ο ήρωας του Μέρσεϊσαϊντ δεν θα ξεχάσει ποτέ τον αδερφό του και το Χίλσμπορο!

Η ιστορία του Στιβ Κέλι δεν είναι συνηθισμένη. Όπως άλλωστε και η εικόνα ενός οπαδού της Έβερτον σε μία κερκίδα της Λίβερπουλ. Κι όμως, αποτελεί σύμβολο για το Μέρσεϊσαϊντ και φροντίζει ώστε να μη χάνει κανένα ντέρμπι στο Άνφιλντ, βρισκόμενος πάντα στη θέση του αδικοχαμένου αδερφού του…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Πώς βρέθηκε ένας… μπλε ανάμεσα σε κόκκινους; Φαντάζει απίθανο. Ένας οπαδός της Έβερτον σε μία κερκίδα με φιλάθλους της Λίβερπουλ. Κι όμως, συνέβη. Όχι απλώς για μία φορά, αλλά σε κάθε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ στο Άνφιλντ! Ο λόγος για τον Στιβ Κέλι.

Η ιστορία του ανατριχιάζει. Ο αδερφός του, Μάικ, έχασε τη ζωή του στην τραγωδία του Χίλσμπορο, σε ηλικία 38 ετών. Αποτελούσε φανατικό οπαδό της Λίβερπουλ, κάτι που ο Στιβ δεν μπορεί να ξεχάσει. Γι’ αυτό και σε κάθε ματς μεταξύ των δύο ομάδων, φροντίζει ώστε να δίνει «παρών», πηγαίνοντας στη θέση όπου κάποτε καθόταν εκείνος…

στιβ.webp

Αργότερα, απεβίωσαν τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αδερφή του έκανε έντονες προσπάθειες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα του Χίλσμπορο. Μία καμπάνια στην οποία συμμετείχε άλλωστε και ο ίδιος. Χωρίς να την έχει εγκαταλείψει μέχρι και σήμερα.

στιβ2.webp

Ο Στιβ αποτελεί σύμβολο στους δρόμους του Λίβερπουλ. Ένας τοπικός ήρωας ανάμεσα στους «μπλε» και στους «κόκκινους». Οι δράσεις του για όσα συνέβησαν το 1989, δεν σταματούν ποτέ.

Όπως και η παρουσία του στα ΛίβερπουλΈβερτον, στο Άνφιλντ. Πάντα στην ίδια θέση. Εκεί όπου καθόταν ο αδερφός του. Να «σπάει» το κόκκινο με μία… νότα από μπλε. Για να θυμίζει πως ο αθλητισμός, είναι κάτι παραπάνω από την «τυφλή» υποστήριξη μίας ομάδας και πως μερικές φορές, το χρώμα που φοράς δεν έχει καμία απολύτως σημασία μπροστά σε αυτό που πρεσβεύεις.

μικε_κελι.webp

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0