Μια Φώτο μια Ιστορία

Η συμμαχία των Οζίλ – Ράμος εναντίον του Μουρίνιο είχε για «όπλο» μία… φανέλα

Η συμμαχία των Οζίλ – Ράμος εναντίον του Μουρίνιο είχε για «όπλο» μία… φανέλα

Γενέθλια γιορτάζει σήμερα (15/10) ο Μεσούτ Οζίλ σβήνοντας 35 κεράκια και το BN Sports θυμάται την διαμάχη του με τον Ζοσέ Μουρίνιο και την ανεπιτυχή προσπάθεια του Ράμος να γράψει… ιστορία.  

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον Μεσούτ Οζίλ. Τα γκολ, οι ασίστ και οι επιτυχίες του Γερμανού μεσοεπιθετικού είναι πολλές και εντυπωσιακές. 

Ο Μεσούτ σήμερα, 15 Οκτωβρίου κλείνει τα 35 έτη και πλέον απολαμβάνει την ζωή του μακριά από το ποδόσφαιρο, καθώς από τον Μάρτιο του 2023 θεωρείτε παλαίμαχος.

Τα επιτεύγματα του είναι πολλά, αλλά στο κείμενο αυτό θα σταθούμε σε μία φιλία του που ήταν πιο ισχυρή και από τον… Ζοσέ Μουρίνιο.

Sergio Ramos threatens to LEAVE as Jose Mourinho nears return as Real  Madrid manager | Daily Mail Online

Το μακρινό 2012 η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε εντός έδρας τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την 6η αγωνιστική της La Liga. Μπορεί το ξεκίνημα της «Βασίλισσας» να ήταν κάπως νωθρό, καθώς βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Ρίκι στο 15’, η συνέχεια όμως ήταν ένας «μονόλογος» της Ρεάλ.

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου είχαν έρθει τα… πάνω κάτω με τους «μερένχες» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 3-1. Εκεί όμως έγινε ο… κακός χαμός.

Ο Οζίλ πραγματοποιούσε μία αρκετά μέτρια εμφάνιση, με τον Μουρίνιο να μην είναι καθόλου ικανοποιημένος από τον ποδοσφαιριστή του. Ο Ζοσέ ως γνωστός οξύθυμος μίλησε απότομα στον Γερμανό, φτάνοντας τον στα όρια του.

Οι δύο άντρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με αποκορύφωμα τον Οζίλ να πετάει την φανέλα του στον Πορτογάλο και να αποχωρεί.  

Ozil was Real Madrid scapegoat, says father - Eurosport

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Κακά βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Γερμανό.

Ο Σέρχιο Ράμος όμως είχε μία πολύ στενή σχέση με τον Μεσούτ και στο δίπολο που δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια είχε ξεκάθαρη θέση, δίπλα στον Γερμανό φίλο του.

cristiano-ronaldo-637-sergio-ramos-thanking-mesut-ozil-for-his-assist-in-a-game-for-real-madrid-in-2013  | Of Headbands and Heartbreak...

Ο Ράμος επέλεξε έναν ευφάνταστο τρόπο για να υποστηρίξει, φορώντας την φανέλα του μέσα από την δική του. Σκοπός ήταν να σκοράρει και μπροστά στο κατάμεστο Σαντιάγκο Μπερναμπέου να βγάλει την μία εμφάνιση και να μείνει μόνο με την μπλούζα που αναγράφει το νούμερο 10 κάτω από το όνομα Οζίλ.

The reason Sergio Ramos was wearing Mesut Özil's shirt after his Mourinho  fallout has been revealed

Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για την ιστορία, ο Ράμος δεν βρήκε δίχτυα στην νίκη με 6-1 της Ρεάλ, με αποτέλεσμα να χάσουμε σίγουρα έναν από τους πιο αξέχαστους πανηγυρισμούς στην ιστορία του αθλήματος.

Όμως επειδή η κίνηση του Ισπανού θα ήταν κρίμα να μην αναγνωρισθεί από το κοινό, για καλή του τύχη η μπλούζα του Μεσούτ φαινόταν αμυδρά κάτω από την δική του, με τον κόσμο να αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του.

Ενώ σε περίπτωση που το συμβάν αυτό διέφυγε από κάποιους, ο Οζίλ δεν δίστασε να το αναφέρει και με λεπτομέρειες μάλιστα, στην αυτοβιογραφία του λίγα χρόνια μετά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0