Μια Φώτο μια Ιστορία

Κατερίνα Στεφανίδη: Από τις «χρυσές» κορυφές σε Ευρώπη, Ολυμπιακούς και Παγκόσμιο ως την απόλυτη καταξίωση το 2017! (video)

Κατερίνα Στεφανίδη: Από τις «χρυσές» κορυφές σε Ευρώπη, Ολυμπιακούς και Παγκόσμιο ως την απόλυτη καταξίωση το 2017! (video)

14/10/2017: Η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη για την Κατερίνα Στεφανίδη. Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βραβείο για την αθλήτρια της χρονιάς, τότε, στην Ευρώπη δε θα μπορούσε να λείπει και ήρθε απολύτως δίκαια!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Γίνεται σε ηλικία 27 ετών να έχεις κατακτήσει τα πάντα; Ρωτήστε την Κατερίνα Στεφανίδη! Αλλά φυσικά και τον Μίλτο Τεντόγλου, που στα 25 του έχει γεμίσει τα… ράφια του με διακρίσεις. Ας παραμείνουμε, όμως, στην Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ, η οποία πριν από 6 χρόνια, στις 14 Οκτωβρίου του 2017, δέχθηκε την απόλυτη αναγνώριση.

Μέσα στην χρονιά που είχε προηγηθεί, πρόσθεσε στη συλλογή της κάθε διαθέσιμο τρόπαιο. Έτσι, η βράβευσή της στο Βίλνιους ως η κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017, φάνταζε ως φυσικό επακόλουθο. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποτελεί τόσο απλό γεγονός. Ήταν μόλις η πρώτη Ελληνίδα που λάμβανε τη συγκεκριμένη διάκριση!

Πώς να μην την χαρεί; Ειδικά, εάν αναλογιστούμε ότι όλα ξεκίνησαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016. Τότε, που στο άλμα επί κοντώ, έφτασε στα 4.85 μ., για να κερδίσει επάξια τη θέση της στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Δε σταμάτησε όμως εκεί. Η Στεφανίδη βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα και φρόντισε να την… εξαργυρώσει σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε. Αρχικά, στις 4 Μαρτίου του 2017, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο Βελιγράδι για το πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ισοφαρίζοντας το άλμα που της χάρισε το «χρυσό» μετάλλιο λίγους μήνες πριν στη Βραζιλία.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, έφτασε η στιγμή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Λονδίνο. Εκεί, όπου για άλλη μια φορά, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών, όπως έχει χαρακτηριστεί, ξεπέρασε τον εαυτό της. Ανέβασε το άλμα της στα 4.91μ. και έτσι, έκανε δικό της ακόμα έναν… θρόνο. Αυτόν της «βασίλισσας» του κόσμου!

Με τον τρόπο αυτό, η Στεφανίδη άφησε πίσω της τη Μαρία Λασιτσκένε από τη Ρωσία, για να αναδειχθεί ως η καλύτερη αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017. Με τα μετάλλια φυσικά, να συνεχίζουν να προστίθενται στη συλλογή της και τα επόμενα χρόνια!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0