Μια Φώτο μια Ιστορία

Ντέρικ Ρόουζ: Πίσω από την 50αρα με τους Τζαζ κρυβόταν πόνος... και ένα τεράστιο «what if» μιας άδοξης καριέρας (video)

Ντέρικ Ρόουζ: Πίσω από την 50αρα με τους Τζαζ κρυβόταν πόνος... και ένα τεράστιο «what if» μιας άδοξης καριέρας (video)
Τα 35 του χρόνια κλείνει σήμερα (04/10) ο Ντέρικ Ρόουζ και το BN Sports ανακαλεί την ημέρα που μαζί του, δάκρυσαν και οι φίλοι ολόκληρου του NBA. Ο λόγος για την φημισμένη εμφάνιση των 50 πόντων και το προσωπικό του ξέσπασμα... για μία σπουδαία καριέρα που χάθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια.
 
 
 Σεζόν 2010/2011 και στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη γράφεται ιστορία. Σε ηλικία μόλις 22 ετών, ο Ντέρικ Ρόουζ γίνεται ο νεότερος MVP στην ιστορία της διοργάνωσης και ο μόλις δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Μπουλς (σ.σ. μετά τον Τζόρνταν), που κατακτά το σπουδαίο βραβείο. Εκείνη την σεζόν γέμισε την στατιστική του με μ.ο. 25 πόντων και 7,5 ασίστ... οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας

 
Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν οι προσδοκίες για μια θρυλική καριέρα που θα άφηνε ιστορία... Όμως την αμέσως επόμενη χρονιά, έχοντας οδηγήσει και πάλι το Σικάγο στα play offs, έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη. Κατά την διάρκεια του Game 1 (σ.σ. πρώτος γύρος, 28/04), όντας αντιμέτωπος με τους Σίξερς, παθαίνει ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο... σε μία ανυποψίαστη φάση που προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ.
 
Η επιστροφή του έπειτα από εγχείρηση και μήνες αποχής, ήταν τόσο δύσκολη όσο αναμενόταν. Ακόμη και ο «D - Rose»υπέκυψε στα ταλαιπωρημένα (πλέον) πόδια του, που τον οδηγούσαν σε διαδοχικούς τραυματισμούς, έλλειψη ρυθμού και μεταβολές στο σώμα του. Κι όμως η παρουσία του το 2018, έχοντας πλέον μπει στην τρίτη δεκαετία της ζωής του και φορώντας την φανέλα των Τίμπεργουλβς, θύμισε λίγο το αθλητικό του μεγαλείο. Ιδιαίτερα η παράσταση απέναντι στους Γιούτα Τζαζ.
 
«Έβγαλα την καρδιά μου απόψε»
 
Αυτή ήταν η δήλωση του μετά την αναμέτρηση. Τι πραγματικά συνέβη τότε; Έπειτα από μακροχρόνιο διάστημα προσωπικής αμφισβήτησης, αλλά και απαξίωσης απ' το κοινό, ο γκαρντ από το Ιλινόι πέτυχε 50 πόντους... οδηγώντας την Μινεσότα σε επικράτηση με σκορ 125-122. Ελάχιστη σημασία έχει όμως το αποτέλεσμα. Βγήκε συναίσθημα εκείνο το βράδυ, βγήκαν απωθημένα και μια χαρμολύπη, η οποία πήγαζε από ένα επικό βράδυ, που υπενθύμισε το potential ενός σπουδαίου αθλητή. Για αυτό και με την λήξη των τεσσάρων 12λέπτων ακολούθησε κλάμα. Μία συγκλονιστική εικόνα του άλλοτε all star, η οποία ράγισε της καρδιές όσων την αντίκρισαν.

 
Για την ιστορία τερμάτισε την σεζόν με μ.ο. 18 πόντους ανά παιχνίδι, ξεπερνώντας τον εαυτό του. Σήμερα μένει στη Νέα Υόρκη και αγωνίζεται στους Νικς, γνωρίζοντας όμως ότι τα παραγωγικά του χρόνια αποτελούν παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε και οι Αμερικάνοι, «οι δρόμοι δεν θα ξεχάσουν τον Ντέρικ Ρόουζ»... πόσο μάλλον την εκδοχή του στην γενέτειρα του. το Σικάγο.

 DROSE.jpg


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0