Μια Φώτο μια Ιστορία

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η μεγάλη «επιστροφή του ασώτου» στη Μπόκα Τζούνιορς (video)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η μεγάλη «επιστροφή του ασώτου» στη Μπόκα Τζούνιορς (video)

Ο Μαραντόνα, μετά από 15 μήνες αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο, επιστρέφει στην «Ιθάκη» του, Μπόκα Τζούνιορς, γνωρίζοντας την αποθέωση από Αργεντίνους συμπατριώτες του.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Βασιλική Μπαρτζιώτη

Ο «άσωτος βίος» που έκανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, από την ηλικία των 24 ετών και ύστερα, είναι κάτι το οποίο είναι πλέον γνωστό. Ωστόσο, όταν αποκαλύφθηκε το 1991 προκάλεσε σοκ και οδήγησε στον αποκλεισμό του από το ποδόσφαιρο όχι μία, αλλά δύο φορές.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90’, ο Αργεντίνος θρύλος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για ναρωτικές ουσίες, όντας πάικτης της Νάπολι. Η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν η απαγόρεσυση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 15 ολόκληρους μήνες.

Έχοντας εκτίσει την ποινή του, επέστρεψε ξανά αλλά για ακόμα μία φορά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε, έδειξαν πως ο Μαραντόνα είχε καταναλώσει ένα «κοκτέιλ» ναρκωτικών.

Επομένως, δεν αγωνίστηκε όσο θα ήθελε με την «αλμπισελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Στο τελευταίο του παιχνίδι μάλιστα, πριν αποχωρήσει, είχε βρει δίχτυα απέναντι στην Ελλάδα.

Για ακόμα μία φορά χρειάστηκε να μείνει εκτός για 15 μήνες αλλά και πάλι επέστρεψε, αυτή τη φορά στα… παλιά του λημέρια και σε μία ομάδα η οποία είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

diego.jpg

Το come back του «Ντιεγκίτο» στη Μπόκα Τζούνιορς, ύστερα από έναν χρόνο και κάτι απουσίας, έπεσε σαν «βόμβα» και έγινε παντού πρωτοσέλιδο. Αυτός ήταν μάλιστα ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, καθώς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1997.

Στον πρώτο του αγώνα στη «Λα Μπομπονέρα» θα γνώριζε την αποθέωση από τον κόσμο που, παρά τα όσα είχε ακούσει για εκείνον, τον έβλεπε σαν… θεό. Και πράγματι, ο Μαραντόνα δοξάστηκε σαν θεός από τους Αργεντίνους, τόσο στην επιστροφή στην πατρίδα του, όσο και στο τελευταίο του «αντίο».

www.bnsports.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0