Μια Φώτο μια Ιστορία

Να φύγει να πάει… πού; Ο Κώστας Τσιμίκας, η Λίβερπουλ και τα 150 χρόνια του FA Cup, θα ταυτίζονται για πάντα! (video)

Να φύγει να πάει… πού; Ο Κώστας Τσιμίκας, η Λίβερπουλ και τα 150 χρόνια του FA Cup, θα ταυτίζονται για πάντα! (video)

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Ο Κώστας Τσιμίκας συνεχίζει στη Λίβερπουλ. Μένει στο «Άνφιλντ» και δικαιολογεί τον τίτλο του «Greek Scouser» για την επόμενη τετραετία. Κορυφαία του στιγμή; Φυσικά και είναι εκείνο το πέναλτι απέναντι στην Τσέλσι, στον τελικό που σηματοδότησε τα 150 χρόνια του FA Cup.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Νέο συμβόλαιο, πλήρης εμπιστοσύνη, δικαίωση της δουλειάς του και η απόλυτη αναγνώριση. Ο Κώστας Τσιμίκας συνεχίζει στη Λίβερπουλ, θα βρίσκεται στο «Άνφιλντ» μέχρι το καλοκαίρι του 2027, με την κορυφαία του στιγμή να μη χωρά φυσικά αμφισβήτηση.

Στην ανάγνωση και μόνο της εν λόγω φράσης, όλοι έχετε στο μυαλό σας το ίδιο πράγμα. Εκείνο το πέναλτι, στον τελικό του FA Cup απέναντι στην Τσέλσι, με τον Έλληνα να σκοράρει και τη Λίβερπουλ να «γράφει» ιστορία, βάζοντας τέλος σε μία… κατάρα, που κρατούσε 16 χρόνια!

Μάλιστα, σημειολογικά ήταν πολύ σημαντικό για τη Λίβερπουλ, αφού ήταν και το πρώτο της στο Wembley στον 21ο αιώνα, διότι το πιο πρόσφατο, αυτό με την Γουέστ Χαμ, το 3-3 του 2006 που οδηγήθηκε στα πέναλτι και τα «σφυριά» έχασαν τα τρία από τα τέσσερα χτυπήματα που εκτέλεσαν, είχε λάβει χώρα στο «Millennium» στο Κάρντιφ! Αυτός, ήταν και ο τελευταίος τελικός στην Ουαλία πριν ανοίξει το νέο Wembley!

Σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός πως ναι μεν το πέναλτι του Τσιμίκα ήταν για τον 141ο τελικό του FA Cup, αλλά την ίδια μέρα ο θεσμός έκλεισε 150 χρόνια από την ίδρυσή του. Η πιο παλιά ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη και εκείνη τη μέρα σε αυτό το ολοστρόγγυλο νούμερο, που θα μνημονεύεται μετά και από μισό αιώνα, ο «Greek Scouser» θα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του! Δεν το λες και μικρό πράγμα να ανήκεις στην αιωνιότητα…

Συνεπώς, η Λίβερπουλ δεν είχε παρά να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Τον ήθελε εκεί, του πρότεινε ανανέωση πιο νωρίς από ό,τι και ο ίδιος θα περίμενε, καθώς η συνεργασία τους ολοκληρωνόταν το 2025 και ο «Τσίμι» θα είναι κάτοικος… Άνφιλντ, για την επόμενη τετραετία.

Αν αυτό συμβεί και το συμβόλαιό του τηρηθεί κατά… γράμμα, ο Κώστας Τσιμίκας θα συμπληρώσει επτά χρόνια στο Λίβερπουλ και το «Νησί». Σημαντικό επίτευγμα, Το ίδιο και η καθοριστική εκτέλεση πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι. Το ίδιο και η εξαιρετική του σχέση με τον Γιούργκεν Κλοπ. Να φύγει λοιπόν, να πάει πού;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0