Μια Φώτο μια Ιστορία

Ρονάλντο Ναζάριο: Το χειρότερο κούρεμα στην ιστορία τον… έχρισε παγκόσμιο πρωταθλητή

Ρονάλντο Ναζάριο: Το χειρότερο κούρεμα στην ιστορία τον… έχρισε παγκόσμιο πρωταθλητή

Η καριέρα του Ρονάλντο είναι γεμάτη ιστορίες που θα μπορούσαν να γεμίσουν μία ολόκληρη βιβλιοθήκη με βιβλία. Το «φαινόμενο» πλέον γίνεται 47 ετών και το BN Sports επέλεξε να επικεντρωθεί σε μία… στιλιστική του επιλογή, παρά στα αμέτρητα γκολ που έχει πετύχει ή στους «καταστροφικούς» τραυματισμούς που έχει βιώσει.

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Η καριέρα του Ρονάλντο φημίζεται για τα γκολ, τους τίτλους, τους τραυματισμούς και για ένα χαρακτηριστικό… κούρεμα. Το «φαινόμενο» ίσως είναι το πιο εύστοχο παρατσούκλι που δόθηκε ποτέ σε ποδοσφαιριστή καθώς με μία και μόνο ματιά μπορούσε να καταλάβει κανείς πως ο Ρονάλντο Ναζάριο είχε το απόλυτο πακέτο, με εξαίρεση τα… εύθραυστα γόνατα.

R9 haircut - Why Did Ronaldo Get That Hair and What Is Its Name?

Το Μουντιάλ του 2002 έχει μείνει στην ιστορία ως η διοργάνωση της Βραζιλίας με τα «3R» (Ρονάλντο, Ροναλντίνιο και Ριβάλντο). Μία επιθετική γραμμή που προκαλούσε «τρόμο» στην οποιαδήποτε άμυνα, ενώ κατάφερε στο τέλος της «διαδρομής» να σηκώσει την ολόχρυση κούπα και να... στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτριά.

2002 年巴西国家队的「3R」组合是种什么样的存在? - 运动分子的回答- 知乎

Με αφορμή τα γενέθλια του Ρονάλντο σήμερα στις 18 Σεπτεμβρίου το BN Sports κάνει μία γρήγορη αναδρομή σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, όχι όμως για τα γκολ που πέτυχε ούτε για το μετάλλιο που στο τέλος φόρεσε, αλλά για το κούρεμα που επέλεξε να κάνει με σκοπό να διώξει την κριτική από… πάνω του.

Όσο ταλέντο είχε άλλο τόσο και περισσότερο ήταν άτυχος. Στην Ίντερ ο Ρονάλντο ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, οι τραυματισμοί όμως του έκοψαν απότομα την… φόρα.

Πρώτο σοβαρό χτύπημα ήταν το 1999 όταν και ο Βραζιλιάνος έπαθε ρήξη τένοντα στο γόνατο. Ένα δυνατό πλήγμα που τον κράτησε στα «πιτς» για περίπου πέντε μήνες. Το 2000 και αφού είχε ξεπεράσει το πρόβλημα του, μπήκε αλλαγή απέναντι στην Λάτσιο, σε μία αναμέτρηση για το Κύπελλο Ιταλίας. Η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική…    

Ενώ βρισκόταν για λίγα μόλις λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, επιχείρησε μία από τις γνωστές του προσποιήσεις, το αποτέλεσμα όμως ήταν τραγικό. Με φρικτούς πόνους ξάπλωσε στο χορτάρι «παγώνοντας» ένα ολόκληρο γήπεδο που έβλεπε μπροστά του ένα είδωλο να… διαλύεται.

Το αποτέλεσμα; Σκίστηκε εντελώς ο τένοντας της επιγονατίδας του. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση άργησε έως τον Σεπτέμβρη της επόμενης σεζόν.

Η επιρροή ήταν εμφανείς πάνω στο κορμί και τις κινήσεις του Ρονάντο, ενώ οι τραυματισμοί δεν σταμάτησαν να έρχονται.

Ο Ναζάριο πριν την έναρξη του Μουντάλ ανάρρωνε από ένα ακόμη χτύπημα της… μοίρας και όπως είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τα μέσα σε όλο τον πλανήτη μιλούσαν για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται. Ο ίδιος όμως κατάφερε να σβήσει αυτές τις συζητήσεις με μία κίνηση «ματ».

Καταιγιστικός με εξαιρετικές εμφανίσεις, μέτραγε πέντε γκολ σε πέντε παιχνίδια, η «μουρμούρα» όμως δεν… σώπαινε και έτσι πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Στον ημιτελικό με την Τουρκία, ο Ρονάλντο βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και με όλα τα βλέμματα «καρφωμένα» πάνω του εμφανίστηκε με ένα αλλοπρόσαλλο κούρεμα που κανένας δεν θα τολμούσε να το δοκιμάσει, ειδικά όταν θα παρακολουθούσε κυριολεκτικά ολόκληρος ο πλανήτης.

Ronaldo apologises to all mothers for 2002 World Cup haircut

Αλλά επειδή ο Ρονάλντο δεν είναι, ούτε τρελός, αλλά ούτε και καμία στιλιστική διάνοια, ήξερε τι έκανε. Ξαφνικά κανείς δεν μίλαγε για τα «σακατεμένα» γόνατα του, όλοι είχαν εστιάσει στην εμφάνιση και έτσι βρήκε την ψυχική ηρεμία που χρειαζόταν για τα τελευταία δύο 90λεπτα μακριά από τον πραγματικό του στόχο, το χρυσό μετάλλιο.

Όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει για την επιλογή του αυτή:

«Όλοι μιλούσαν για τα μαλλιά και ξέχασαν τον τραυματισμό. Μπορούσα να παραμείνω πιο ήρεμος και χαλαρός και συγκεντρωμένος στην προπόνησή μου. Δεν είμαι περήφανος για τα ίδια τα μαλλιά γιατί ήταν αρκετά περίεργα. Αλλά ήταν ένας καλός τρόπος για να αλλάξει το θέμα συζήτησης»

Πάντως εκείνη την ημέρα πολλές μανάδες στράφηκαν εναντίων του, καθώς έπρεπε να βλέπουν τα παιδιά τους από τότε μέχρι και σήμερα, 21 χρόνια μετά με το ίδιο ακριβώς μαλλί.

Video] Brazilian Supporter Triggers Football Memory As He Rocks Ronaldo's  Haircut

Μόδα δεν έγινε σίγουρα, όμως πολλά πιτσιρίκια που ήθελαν να ακουμπήσουν έστω και λίγη από την «λάμψη του φαινομένου» το δοκίμασαν.

Το Μουντιάλ του 2002 ολοκληρώθηκε με τον Ρονάλντο να κερδίζει το χρυσό παπούτσι με οκτώ γκολ και με την Βραζιλία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Brazil legend Ronaldo gives explanation for worrying seizure before 1998  World Cup final - Mirror Online

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0