Μια Φώτο μια Ιστορία

Το αίτημα έγινε πράξη: Η Έβερτον χωρίστηκε στα δύο και ο κύκλος του Μοσίρι έκλεισε!

Το αίτημα έγινε πράξη: Η Έβερτον χωρίστηκε στα δύο και ο κύκλος του Μοσίρι έκλεισε!

Είχε γίνει πλέον επιτακτική ανάγκη. Όλοι ήθελαν να αποχωρήσει από την Έβερτον ο Μοσίρι. Και αποχώρησε. Πούλησε τον σύλλογο και πλέον, αποτελεί παρελθόν. Είναι όμως αυτό που χρειαζόταν το club για να ανακάμψει ή απλώς η επιθυμία της πλειοψηφίας έγινε πράξη;

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Σε μία ολότελα αρνητική κατάσταση, σε ένα καράβι που «μπάζει» διαρκώς νερά και δεν μπορεί με τίποτα να επανέλθει στη διαδρομή του, υπάρχει κάποιος υπεύθυνος. Αντιστοίχως, έτσι συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο.

Διοικείς μία ομάδα και αυτή προοδεύει, κατακτά τίτλους, είναι ανταγωνιστική και εξελίσσεται; Κάτι κάνεις σωστά. Συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο; Κάτι πάει λάθος. Και οι φίλοι της Έβερτον θεωρούσαν πως ο Μοσίρι αποτελούσε τον βασικό λόγο που η ομάδα τους μένει στάσιμη σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμη και μετά την αποχώρησή του, ουδείς μπορεί να πει πως δεν αγάπησε το club, δεν προσπάθησε και δεν ξόδεψε χρήματα για προσθαφαιρέσεις.

Συνολικά, έχει δαπανήσει 755 εκατομμύρια σε μεταγραφές, αγοράζοντας 73 ποδοσφαιριστές, αλλά αν κάνουμε το λεγόμενο «ταμείο», επτά χρόνια μετά, διαπιστώνουμε πως ενδέχεται να δημιούργησε και μία ομάδα, που στο σύνολό της είναι χειρότερη από αυτήν που αγόρασε…

Συνεπώς, ναι μεν ο κόσμος της Έβερτον μπορεί να έχει πολλά παράπονα από τον προηγούμενο ισχυρό άνδρα του συλλόγου, όμως ουδείς μπορεί να του προσάψει πως δεν έκανε μεταγραφές. Κινήσεις έκανε, αλλά το βασικότερο πρόβλημά του έμοιαζαν να είναι οι αλλαγές προπονητών. Άλλαξε οκτώ, δεν κατέκτησε ποτέ τίποτα και τα τελευταία χρόνια έβλεπε την ομάδα του να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Συνεπώς, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Είχε διάθεση ο Μοσίρι, του έλειπε η τύχη και η τεχνογνωσία, με συνέπεια να μην κατορθώσει ποτέ να κάνει την ομάδα του να ανέβει ένα επίπεδο.

Ήρθε η ώρα να αλλάξει όμως σελίδα ο σύλλογος και η άφιξη της 777 Partners στην Premier League είναι γεγονός. Ο λόγος για μία εταιρεία Αμερικάνων, των οποίων το παρελθόν έχει αποδείξει πως έχουν επενδυτικές τάσεις, πλην όμως, οι κινήσεις τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχημένες.

Αυτή είναι η σανίδα σωτηρίας που χρειαζόταν η Έβερτον; Ίσως και όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον θα «κοπάσουν» οι διαμαρτυρίες, που είχαν για επίκεντρο τον Μοσίρι. Το αίτημα των οπαδών έγινε αποδεκτό. Τα «ζαχαρωτά» ανήκουν πλέον σε άλλα χέρια!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0