Μια Φώτο μια Ιστορία

Το ματς διαφήμιση του τένις, στο οποίο και ο «Βασιλιάς» Ναδάλ… υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς (video)

Το ματς διαφήμιση του τένις, στο οποίο και ο «Βασιλιάς» Ναδάλ… υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς (video)
12/09/2011: Ραφαέλ Ναδάλ εναντίον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δύο εκ των κορυφαίων στην ιστορία του τένις, σε μία ανεπανάληπτη μονομαχία στον τελικό του US Open. Στο ματς της δεκαετίας, όμως, ακόμη και ο μεγάλος «Ράφα»… υποκλίθηκε στον ασύλληπτο «Νόλε».

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας

Πρόκειται για δύο τενίστες οι οποίοι άφησαν εποχή στο άθλημα. Όλοι αναγνωρίζουν την ποιότητα και το ταλέντο των Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι μία ημέρα σαν την σημερινή το 2011 (12/09), μας προσέφεραν το ματς της… δεκαετίας.

Οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του US Open και ο Ισπανός μετρούσε πέντε διαδοχικές ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ήταν αποφασισμένος να νικήσει για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό της Νέας Υόρκης τον Σέρβο, όμως, εκείνος ήταν απλά σε… άλλο επίπεδο.

djokovic_2.jpg

Η νίκη του Τζόκοβιτς στο Davis Cup το 2010 του άλλαξε την νοοτροπία και η επικράτησή του στο Wimbledon απέναντι στον Ναδάλ, τον έφερε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Και η μετέπειτα αναμέτρησή τους στις ΗΠΑ, πέρασε στην ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ένας από αυτούς είναι η χρονική διάρκειά της, αφού οι δύο τενίστες αγωνίζονταν για τέσσερις ώρες και 10 λεπτά, σε ένα άκρως απαιτητικό σωματικά ματς. Κατέθεσαν και την… ψυχή τους στο κορτ, με μερικά εντυπωσιακά χτυπήματα και κάποιες ασύλληπτες επιστροφές.

Τα ράλι τους έφταναν συχνά ακόμη και τα… 30 διαδοχικά χτυπήματα, καθώς κανένας δεν ήθελε να υποχωρήσει και φρόντιζαν να ξεπεράσουν και τα όρια τους για να εξασφαλίσουν τη νίκη. Το κοινό είχε… σαστίσει. Μολονότι συνήθως παραμένει σιωπηλό όσο οι δύο παίκτες αγωνίζονται, ο κόσμος συχνά σηκωνόταν και τους αποθέωνε, προτού ολοκληρωθεί ο πόντος.

Το επίπεδο του αγώνα ήταν πολύ μεγάλο και ο Τζόκοβιτς κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 2-0 σετ. Ο Ναδάλ προσπαθούσε να επιστρέψει και μείωσε σε 2-1, αλλά κάθε φορά που πίστευε ότι υπήρχε ένα «παραθυράκι» να εκμεταλλευτεί, ο αντίπαλός του έβρισκε «απάντηση».

Με ασύλληπτο τρόπο έσωζε πόντους που φαινόταν αδύνατο να σώσει, όπως το είχε κάνει και στον ημιτελικό, όπου «γλύτωσε» από δύο match point κόντρα στον Ρότζερ Φέρεντερ. Το Νο1. και Νο2. του κόσμου παρήγαγαν τρομερό θέαμα σε όσους παρευρέθηκαν εκείνη την ημέρα στον τελικό του US Open και ο Τζόκοβιτς έμοιαζε καταπονημένος από την υπερπροσπάθεια.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν… ασταμάτητος, αποτέλεσε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο ακόμη και για τον Ναδάλ και έφτασε στην κατάκτηση του 1ου συγκεκριμένου τίτλου στην καριέρα του με 3-1 σετ (6-2, 6-4, 6-7, 6-1). «Κάνει λιγότερα λάθη απ’ ότι στο παρελθόν. Έχει αρκετή αυτοπεποίθηση και πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάθε μπαλιά. Για αυτό ήταν τόσο κυρίαρχος», ανέφερε ο Ισπανός μετά την ολοκλήρωση του ματς.

Η μονομαχία μεταξύ τους επική και αποζημίωσε όλους όσοι παρακολουθήσαν το παιχνίδι. Μία από τις πιο συναρπαστικές στην ιστορία του τένις, μία πραγματική διαφήμιση για το άθλημα, αλλά και για το τι θα προσέφεραν οι δυο τους τα επόμενα χρόνια…

djokovic_3.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0