Μια Φώτο μια Ιστορία

Το καλύτερο γκολ στην καριέρα του Τόνι Πόποβιτς μπήκε σε λάθος… εστία (video)

Το καλύτερο γκολ στην καριέρα του Τόνι Πόποβιτς μπήκε σε λάθος… εστία (video)

Το καλύτερο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας ποδοσφαιριστής είναι να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά από δική του προσπάθεια. Τι γίνεται όμως όταν η εστία που μπαίνει το γκολ είναι η λάθος και πώς νιώθει όταν αυτό είναι και… αυτογκολάρα.

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Η Premier League αποτελεί το σπουδαιότερο πρωτάθλημα στον πλανήτη και κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί το αντίθετο.

Η Αγγλία «σφύζει» από ταλέντο και όλη αυτή η ποιότητα συμπιεσμένη πολλές φορές… σκάει με εντυπωσιακά γκολ που πραγματικά μένουν στην ιστορία.

Ένα τέτοιο γκολ πέτυχε ο Τόνι Πόποβιτς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2004 στην αναμέτρηση της Πόρτσμουθ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, αν και ο ίδιος ίσως να μην θέλει να το θυμάται…

Image

Στο Φράτον Παρκ η Πάλας έψαχνε την πρώτη της νίκη στην σεζόν καθώς μετρούσε ήδη τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Η αναμέτρηση βέβαια ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο καθώς μόλις στο 3ο λεπτό του παιχνιδιού η Πόρτσμουθ με τον Φούλερ είχε ανοίξει το σκορ.

Οι Λονδρέζοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 43’ με τον Γκράνβιλ, αν και ο Μπέργκερ στο ξεκίνημα του δεύτεου 45λεπτου «πλήγωσε» και πάλι την Πάλας για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν απεγνωσμένα το γκολ και το… βρήκαν.

Στο 85ο λεπτό η μπάλα κατευθύνθηκε στο κέντρο την περιοχής, ο Πόποβιτς σήκωσε «άγαρμπα» το πόδι του και με τακουνάκι έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα.  

Ξαφνικά επικρατεί ένας... πανικός, ο Πόποβιτς έβαλε μακράν το καλύτερο γκολ στην καριέρα του αλλά αυτός «παγωμένος» κοιτούσε το κενό. Ναι, με περίσσια τεχνική που θα ζήλευαν μεγάλοι επιθετικοί της εποχής, κατάφερε να σκοράρει... στην δική του εστία.

Όλοι στο γήπεδο κατάλαβαν απευθείας πως έζησαν live μία στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Τα αυτογκόλ είναι και αυτά μέρος του αθλήματος αλλά το συγκεκριμένο αποτελεί μία δική του, ξεχωριστή κατηγορία.

Santiago Vergini's own goal is one of the best in history with Vincent  Kompany, Djimi Traore and more | Daily Mail Online

Η λέξη «μπράβο» για αυτό που «κατάφερε» ο Πόποβιτς σίγουρα δεν είναι η πλέον κατάλληλη, είναι όμως η αυθόρμητη αντίδραση όλων μας όταν είδαμε για πρώτη φορά αυτήν την… αυτογκολάρα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0