Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Ντένις Μπέργκαμπ δεν πετούσε, αλλά... ευτυχώς για το Λέστερ, δεν χρειαζόταν αεροπλάνο! (video)

Ο Ντένις Μπέργκαμπ δεν πετούσε, αλλά... ευτυχώς για το Λέστερ, δεν χρειαζόταν αεροπλάνο! (video)
Πώς να ξεχάσει κανείς τον Ντένις Μπέργκαμπ; Τη φοβία του με τα αεροπλάνα, την τεράστια κλάση του, την εκπληκτική του καριέρα, την Άρσεναλ, τον… Νίκο Νταμπίζα και εκείνο το βράδυ στο Λέστερ. Εκεί που ο Αρσέν Βενγκέρ κατάλαβε, το καλοκαίρι του 1997, πως αυτή η μεταγραφή έχει κριθεί ήδη επιτυχημένη!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Έχοντας κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εδώ και 16 χρόνια, ο Ντένις Μπέργκαμπ, αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους Ολλανδούς ποδοσφαιριστές της τελευταίας τριακονταετίας, αν όχι διαχρονικά.

Βασικός πυλώνας της Άρσεναλ των επιτυχιών του Αρσέν Βενγκέρ και προϊόν των ακαδημιών του Άγιαξ που και εκείνη την περίοδο τροφοδοτούσε με ταλέντα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, ο ψηλόλιγνος Ολλανδός, πέρα από το ταλέντο του, είχε ακόμη ένα εξίσου βασικό χαρακτηριστικό. Τη φοβία του για τα αεροπλάνα. Μια φοβία, η οποία είναι βαθιά συνυφασμένη με την μυθική του καριέρα.

Πέρασαν 27 χρόνια από τότε που ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε να τον φέρει στο Βόρειο Λονδίνο, μαθαίνοντας εξ΄ αρχής το πρόβλημα που υπήρχε. Δεν θα ακολουθούσε ποτέ την Άρσεναλ εκτός έδρας, αν χρειαζόταν αεροπλάνο για το ταξίδι. Δεν θα φορούσε ποτέ την ευρωπαϊκή της φανέλα μακριά από το «Χάιμπουρι». Και όμως, ο Αλσατός είπε… ναι.

Η Άρσεναλ τον αποκτά και ο Ντένις Μπέργκαμπ φροντίζει να αποδείξει άμεσα πώς κατάφερε να πείσει τους «κανονιέρηδες» να σεβαστούν την φοβία του. Κανείς δεν πίστευε πως θα κάτσει στο «Νησί» για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτός τους διέψευσε ξανά όλους.

Έπαιξε σε 414 ματς, σκόραρε 114 φορές, μοίρασε 94 ασίστ και πήρε κάθε τρόπαιο, πλην του Champions League, που βρέθηκε στον διάβα του. Τρεις φορές την Premier League, τέσσερις το FA Cup και τρεις το Community Shield. Προφανώς πρέπει να κάνουμε μία εξαίρεση.

Mία από τις καλύτερές του βραδιές έλαβε χώρα απέναντι στη Λέστερ στο «Χάιμπουρι», τον Αύγουστο του 1997. Πρώτα, ανοίγει το σκορ με απίθανο πλασέ εκτός περιοχής.

Εν συνεχεία, κάνει το 2-0, καταφέρνοντας με αρκετή δόση τύχης να κερδίσει τον γκολκίπερ των «αλεπούδων». Όσον αφορά το τρίτο του γκολ;

Είναι τόσο… διαχρονικό, όσο και αυτό με την ντρίμπλα απέναντι στον Νίκο Νταμπίζα. Απλώς, σε αυτή την περίπτωση, είχε την μπάλα για περισσότερο χρόνο στην κατοχή του. Την κατέβασε, ξεπέρασε με απίθανο τρόπο τον αντίπαλό του, σκόραρε και επίσης ουσίας, αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή στο 3-3 των «κανονιέρηδων». Επικός Ντένις Μπέργκαμπ.

Μία βραδιά που αποτελεί ακόμη μία απόδειξη, αναφορικά με τον λόγο που ποτέ η Άρσεναλ δεν ενοχλήθηκε, που ο Ολλανδός δεν πετούσε με αεροπλάνο…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0