Μια Φώτο μια Ιστορία

Ολυμπιακοί αγώνες, Πεκίνο: Το τέλειο... σκάψιμο του Ντι Μαρία συνδυάστηκε με την πρώτη επιτυχία του Μέσι στην «αλμπισελέστε»

Ολυμπιακοί αγώνες, Πεκίνο: Το τέλειο... σκάψιμο του Ντι Μαρία συνδυάστηκε με την πρώτη επιτυχία του Μέσι στην «αλμπισελέστε»
Το 2008 ήταν η χρονιά που η Αργεντινή πήρε το δεύτερό της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Μέσι πέτυχε την πρώτη του μεγάλη διάκριση με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Σαν σήμερα 23 Ιουλίου το 2008, η Αργεντινή κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ και να γίνει η πρώτη χώρα που κατακτά για δεύτερη σερί φορά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό συνέβη στο Πεκίνο, όταν ο Λιονέλ Μέσι... μάγευε με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο και η «αλμπισελέστε» επικρατούσε στον τελικό της Νιγηρίας με 1-0 χάρις σε γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία.

Η πρώτη εμφάνιση της Αργεντινής στους τότε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού. Το νεανικό σύνολο του Γκάμπριελ Μπατίστα, με τους Μέσι, Ντι Μαρία, Αγουέρο και Μασεράνο να έχουν τα φώτα πάνω τους λόγω της νεαρής τους ηλικίας, αλλά και με τον Ρικέλμε ως αρχηγό, είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα με 2-1.

Ο Μέσι ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 43', με τον Σισέ να ισοφαρίζει στο 53' και τον Ακόστα να δίνει τη νίκη στην ομάδα της Λατινικής Αμερικής στο 86'.

Τα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου, είχαν λήξει εξίσου με θετικό πρόσημο. Τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Αυστραλία, η Αργεντινή είχε νικήσει 1-0 με γκολ του Λαβέτσι, ενώ στο τελευταίο ματς του ομίλου είχε επικρατήσει με 2-0 της Σερβίας, με τον Λαβέτσι να σκοράρει ξανά, αλλά και τον Ντιέγκο Μπουονανότε, ένας παίκτης που είχε περάσει και από την ΑΕΚ.

Στα προημιτελικά, η Αργεντινή έπεσε με την Ολλανδία. Ο Μέσι στο 14' είχε ανοίξει το σκορ, με τον Μπάκαλ να ισοφαρίζει στο 36'. Οι δύο ομάδες, είχε χρειαστεί να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση, με τον Ντι Μαρία να δίνει τη λύση στο 105'.

Στα ημιτελικά η συνάντηση είχε έντονο «μπλαουγκράνα» χρώμα. Αργεντινή εναντίον Βραζιλίας, με τους Μέσι και Ροναλντίνιο να βρίσκονται αντίπαλοι. Η «αλμπισελέστε» δεν είχε ζοριστεί και χάρις σε δύο γκολ του Αγουέρο και ένα του Ρικέλμε, είχε πάρει την πρόκριση στον τελικό με το ευρύ 3-0.



Η Αργεντινή έδειχνε ασταμάτητη και το επιβεβαίωσε και στον τελικό κόντρα στη εξαιρετική Νιγηρία. Με μία κάθετη πάσα του Μέσι, ο Ντι Μαρία βγήκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, βγήκε μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με μία εκπληκτική λόμπα, διαμόρφωσε στο 58' το τελικό 1-0.

Χρυσά μετάλλια για μία... χρυσή γενιά για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, με τον Μέσι να ήταν το πρόσωπο του τουρνουά. Και όπως όλοι ξέρουμε, the rest is history...

 Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0