Μια Φώτο μια Ιστορία

Η νίκη του Τζόκοβιτς επί του Φέντερερ στο Σινσινάτι, που μεγάλωσε τον μύθο του Σέρβου «Τζόκερ»

Η νίκη του Τζόκοβιτς επί του Φέντερερ στο Σινσινάτι, που μεγάλωσε τον μύθο του Σέρβου «Τζόκερ»
19 Αυγούστου 2018: Ακριβώς πέντε χρόνια πριν, στον τελικό του Σινσινάτι Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικρατεί του Ρότζερ Φέντερερ και ολοκληρώνει ένα «έπος» κάνοντας το αδιανόητο… Να γίνει ο πρώτος τενίστας που κατακτά εννέα τίτλους σε εννέα διαφορετικά τουρνουά Masters!

Είναι κάποιες νίκες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Νίκες κόντρα σε μισητούς αντιπάλους, άλλες κόντρα σε μεγάλα φαβορί και κάποιες άλλες που έρχονται και μεγαλώνουν τον «μύθο» ενός αθλητή… Μία τέτοια πήρε πέντε χρόνια πριν ο μοναδικός Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον επίσης τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ.

Οι δύο μονομάχοι είχαν βρεθεί στον τελικό του τουρνουά στο Σινσινάτι, με τον Νόλε να έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση. Κερδίζοντας τον Φέντερερ θα πετύχαινε ένα μοναδικό και πραγματικά αδιανόητο ρεκόρ. Θα γινόταν ο πρώτος στην ιστορία του παγκόσμιου τένις που θα έχει κατακτήσει και τα εννέα τουρνουά Masters 1.000 που μπορεί να κερδίσει κάποιος στην καριέρα του από τότε που ξεκίνησε η σειρά το 1990! Και ο Σέρβος τα κατάφερε, σε διάστημα 11 χρόνων...

39454373_10156787805158701_2266433042140626944_n.jpg

Άλλες πέντε φορές ο Τζόκοβιτς είχε βρεθεί στον τελικό του εν λόγω Όπεν και είχε χάσει και τις πέντε! Μάλιστα συναντούσε τον κακό του «δαίμονα» σε ακόμα έναν τελικό στο Σινσινάτι, καθώς ο Φέντερερ είχε κερδίσει τον Σέρβο στους προηγούμενους τρεις μεταξύ τους τελικούς στο τουρνουά.

Ο Νόλε έψαχνε αγωνιωδώς μία μεγάλη νίκη, που θα επισημοποιούσε την μεγάλη του επιστροφή, έχοντας κερδίσει λίγο καιρό πριν και το Γουίμπλετον. Ο Σέρβος είχε ζήσει ένα εφιαλτικό, για εκείνον, 2017, με τις ήττες στα μεγάλα ραντεβού να διαδέχονται η μία την άλλη και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα με τον σοβαρό τραυματισμό στον αγκώνα. Στα τέλη Ιανουαρίου, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και πολλοί φοβούνται ότι δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν. Δύο μήνες μετά, εκείνος θα δώσει την καλύτερη απάντηση.

novak-djokovic-wimbledon-seeds-inlinejpg.jpg

Ο Νόβακ θα γυρίσει στη δράση και αγώνα με τον αγώνα η βελτίωσή του είναι εμφανής. «Μετά από δύο χρόνια επιτέλους μπορώ να παίξω χωρίς πόνο», θα δηλώσει σε συνέντευξή του και αυτό ήταν ίσως μία προειδοποίηση προς τους αντιπάλους του. Η νίκη επί του Ναδάλ στον απίστευτο ημιτελικό του Γουίμπλετον εκείνης της χρονιάς και αργότερα η κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον Κέβιν Άντερσον θα προϊδεάσει τους πάντες γι’αυτό που θα ερχόταν στο Σινσινάτι λίγο καιρό αργότερα.

Έπειτα από συνολικά, μία ώρα και 24 λεπτά, ο Τζόκοβιτς θα καταφέρει να γράψει ιστορία. Κερδίζοντας δύο σετ με 6-4, 6-4, τον Ελβετό αντίπαλό του και 7 φορές νικητή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, έβαλε τέλος στην «κατάρα» και ολοκλήρωσε τον μύθο του…



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0