Μια Φώτο μια Ιστορία

Ποιος ήταν ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε απέναντι στη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ; O Λουκάκου της… Γουέστ Μπρομ! (video)

Ποιος ήταν ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε απέναντι στη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ; O Λουκάκου της… Γουέστ Μπρομ! (video)

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε. Περισσότερο από μία δεκαετία. Τότε που ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν ακόμη «πιτσιρικάς» και είχε αισίως συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Τότε που άφηνε τη χώρα του, το Βέλγιο, και αποφάσιζε να μετακομίσει στο Λονδίνο, για λογαριασμό της Τσέλσι, έχοντας εντυπωσιάσει άπαντες με τους αριθμούς του στην Άντερλεχτ.

Οι «μπλε» τον φέρνουν στο «Νησί», αλλά αυτός δεν καταφέρνει ποτέ να προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις της Premier League. Ζητά να αποχωρήσει ως δανεικός, πιστεύει στον εαυτό του, θεωρεί πως μπορεί να δείξει τις δυνατότητες που τον διακατέχουν σε ένα άλλο club της κορυφαίας κατηγορίας αγγλικού ποδοσφαίρου, με μικρότερες απαιτήσεις και περισσότερη ανοχή στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία.

Εμφανίζεται τότε η Γουέστ Μπρομ και τον κάνει δικό της. Ο Λουκάκου αρχίζει να «εγκλιματίζεται» και διανύει μία υπέροχη σεζόν στο «Χόθορνς». Παίζει σε 38 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράρει σε 17 περιπτώσεις, αλλά ουδείς θα λησμονήσει ποτέ την τελευταία αγωνιστική της χρονιάς 2012-13.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δίνει το τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής της. Αντιμετωπίζει τη Γουέστ Μπρομ μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» και το τέλος μίας ολόκληρης εποχής, βρίσκεται πλέον ένα… ενενηντάλεπτο μακριά.

Δεν θα λησμονήσουμε ποτέ το απίστευτο 5-5 που έλαβε χώρα. Τη μοναδική ισοπαλία με ένα τέτοιου είδους σκορ στη «θρυλική» καριέρα του Σερ Άλεξ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και καλώς ή κακώς, ούτε ο Λουκάκου θα το ξεχάσει. Διότι τότε, σημείωσε και το πρώτο του χατ-τρικ στο «Νησί»!


Πέρασε ως αλλαγή μάλιστα, με την έναρξη του δευτέρου μέρους και κατάφερε μέσα σε διάστημα 36 λεπτών, να «πληγώσει» ανεπανόρθωτα τον Σερ Άλεξ. Ο Βέλγος είναι αυτός που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Ένα παιδί… 19 ετών, γίνεται ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε βάρος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ποιος να φανταζόταν φυσικά μετά πως εκείνο το πιο «εύσωμο» αγόρι από τους υπολοίπους, θα γινόταν αυτό που είναι… σήμερα;

Μία εκ των ακριβότερων μεταγραφών στην ιστορία της Τσέλσι, ένας παίκτης που πέρασε και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιταλία με την Ίντερ, και ο «μοιραίος» στον «ιστορικό» τελικό του Champions League εν έτει 2023, στο «παρθενικό» τρόπαιο της Μάντσεστερ Σίτι στον θεσμό…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0