Μια Φώτο μια Ιστορία

Μαδρίτη 2015,Final-4: Ο «ραψωδός» Σπανούλης επανέφερε στην ΤΣΣΚΑ τον… εφιάλτη της! (video)

Μαδρίτη 2015,Final-4: Ο «ραψωδός» Σπανούλης επανέφερε στην ΤΣΣΚΑ τον… εφιάλτη της! (video)

Σαν σήμερα ήρθε στον κόσμο ο Βασίλης Σπανούλης και το BN Sports θυμάται μία από τις κορυφαίες στιγμές της λαμπρής καριέρας του Λαρισαίου γκαρντ!

Ο Βασίλης Σπανούλης γεννήθηκε για να παίξει μπάσκετ. Ήταν Αύγουστος του 1982 και το ημερολόγιο δε θα μπορούσε να μην γράφει το «7». Από πολύ μικρή ηλικία ήξερε τι μονοπάτι ήθελε να ακολουθήσει. Όταν έγινε 10 χρονών, ανακοίνωσε στους γονείς του, Θανάση και Γεωργία, ότι θα γίνει μπασκεμπολίστας.

Το 2005 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφερε στον Παναθηναϊκό τον 23χρονο ταλαντούχο γκαρντ που έως τότε βρισκόταν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, φορώντας τη φανέλα των Ρόκετς.

obradovic.jpeg

Το «τριφύλλι» ήταν η ομάδα που τον σύστησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Ολυμπιακός ωστόσο τον ανέδειξε και τον έκανε τον καλύτερο όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα.

Μία από τις βραδιές που έχουν μείνει αξέχαστες στοκ κόσμο της ομάδας, ήταν αυτή της 15ης Μαΐου του 2015, όταν ο Kill Bill ως αρχηγός των «ερυθρολεύκων» κουβάλησε τον Ολυμπιακό σε μία σπουδαία πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ.

Το σύνολο του Σφαιρόπουλου βρισκόταν πίσω στο σκορ με 61-52 την τελευταία περίοδο και τότε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έως τότε δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι (μόλις 5 πόντοι), σημείωσε ένα απίστευτο σερί 11 πόντων στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης.

Με το επί μέρους σκορ να είναι 15-6, ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία πρόκριση με ανατροπή (70-68) μέσα στη Μαδρίτη με τον αρχηγό αν κάνει ένα σπουδαίο σόου.   

Ακολούθησαν ακόμα περισσότερες αντίστοιχες στιγμές στην καριέρα του θρυλικού Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Ο Σπανούλης μέσα στα χρόνια έγινε συνώνυμο του Ολυμπιακού και το «θρύλος» είναι λίγο για να περιγράψει τα όσα προσέφερε στους «ερυρθόλευκους». Μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα σε ακόμα δύο ευρωπαϊκούς τελικούς (2015, 2017), αλλά το τρόπαιο δεν ήρθε. Παρέμεινε για 11 χρόνια στον Πειραιά κατακτώντας τα πάντα, έως ότου, φθαρμένος από τον χρόνο, αποφάσισε στις 26 Ιουνίου 2021 να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να βάλει τέλος σε μια από τις σπουδαιότερες καριέρες Έλληνα καλαθοσφαιριστή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0