Μια Φώτο μια Ιστορία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Η «χρυσή» κούρσα του Μπολτ που… σίγησε τους haters (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Η «χρυσή» κούρσα του Μπολτ που… σίγησε τους haters (video)

Οι μεγαλύτεροι αθλητές «πλάθονται» υπό πίεση και αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Γιουσέιν Μπολτ. Απέναντι στην πιο γρήγορη 8άδα στην ιστορία των 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πολύ αμφέβαλλαν για το εάν ο Τζαμαϊκανός μπορεί να υπερασπιστεί το «στέμμα» του, όμως εκείνος ήταν ο μόνος που μίλαγε στο τέλος, ενώ οι υπόλοιποι σώπασαν…

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας

Λένε ότι η αστραπή... δεν χτυπάει δύο φορές, όμως ο Γιουσέιν Μπολτ απέδειξε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Το χρυσό μετάλλιο που πήρε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέρριψε το 2009 τον έφεραν στην κορυφή, ως τον πιο γρήγορο άνθρωπο στον κόσμο.

Όλοι ασχολούνταν με τον δρομέα από την Τζαμάικα και όλη αυτή η προσοχή μπορεί εύκολα να επηρεάσει κάποιον. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα άθλημα στο οποίο προπονείσαι για χρόνια και η κούρσα της… ζωής σου διαρκεί λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα!

Παρά τα όσα είχε καταφέρει υπήρχε μεγάλη αμφιβολία προς το πρόσωπο του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, εξαιτίας της φυσικής του κατάστασης και της φόρμας του. Παράλληλα, το γεγονός ότι έχασε στα δοκιμαστικά της χώρας του από τον Γιόχαν Μπλέικ, μετέτρεψε τον συμπατριώτη του στο μεγάλο φαβορί στα μάτια του κοινού.

Η αντιμετώπιση του χρυσού ολυμπιονίκη ήταν σαν τα παράσημα του να είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Μάλιστα, ενώ είχε παραταχθεί για τον μεγάλο τελικό στο Λονδίνο, ένας θεατής πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι προς την πίστα σημαδεύοντας τον, αναδεικνύοντας το «εχθρικό» περιβάλλον εναντίον του.

boltt_1.jpg

Η κούρσα στα 100μ. ξεκίνησε και στην αρχή φάνηκε πως ο Μπλέικ και ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν, που πήρε την πρωτιά στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, είχαν πάρει ένα ισχνό προβάδισμα. Η ταχύτητα του Μπολτ, όμως, είναι αυτή που «μίλησε» στο τέλος, καθώς προσπέρασε τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του με το ρολόι να σταματάει στα 9.63 δευτερόλεπτα!

Οι επτά από τους οκτώ δρομείς κατέγραψαν χρόνο μικρότερο των 10 δευτερολέπτων, στην πιο γρήγορη 8άδα στην ιστορία του στίβου. Μολαταύτα, ο Μπολτ ξεπέρασε τα σχόλια όλων των επικριτών του, όλους τους αντιπάλους του και άπαντες «σίγησαν».

Κατάφερε να «αγγίξει» το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει και ο χρόνος του ήταν πραγματικά… μαγικός. Έγινε μόλις ο δεύτερος που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο στα 100μ., μετά τον Καρλ Λιούις το 1984 και 1988 και πήρε την 1η θέση και στα 200μ., όπως και στην σκυταλοδρομία των 400μ.

Όσοι τον αμφισβήτησαν, το μετάνιωσαν και ο Γιουσέιν Μπολτ τους «απάντησε» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο και ζητώντας απ’ όλους να σωπάσουν, γιατί αυτή η κούρσα, μία από τις πολλές για τις οποίες έμεινε στην ιστορία, απέδειξε πως ήταν ο καλύτερος που υπήρξε ποτέ…

bolttt_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0