Μια Φώτο μια Ιστορία

Για τον Μπράντον Ρόι ο προορισμός ήταν το Hall Of Fame, όμως το σώμα του τον πρόδωσε

Για τον Μπράντον Ρόι ο προορισμός ήταν το Hall Of Fame, όμως το σώμα του τον πρόδωσε

23/07/1984: Ο Μπράντον Ρόι συστήνεται στον κόσμο και στον μπασκετικό … πλανήτη, όμως το μέλλον του επιφύλασσε μια σειρά από ατυχίες, που δε του επέτρεψαν ποτέ να φτάσει στο επίπεδο που ήθελε, που μπορούσε και που προοριζόταν. 

Γράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος 

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω στο 2006. Ο Μπράντον Ρόι επιλέγεται στο νούμερο 6 του ΝΒΑ Draft από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, όμως ο έρωτας με το Πόρτλαντ έμελλε να ξεκινήσει από νωρίς. Το επόμενο βράδυ ό τότε 22χρονος γκαρντ έγινε ανταλλαγή με τους Τρέιλ Μπλέιζερς και μια μεγάλη καριέρα ήταν στα πρόθυρα να ξεκινήσει... όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα και απλά, καθώς ο Αμερικανός δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα “τύχη”. 

BwIsMy4CEAE1046.jpg

Στο τέλος της σεζόν 2006/07 ο Ρόι ανακηρύχθηκε MVP της λίγκας. Για να καταλάβει κανείς τη σπουδαιότητα αυτού του “τίτλου”, εκείνη η φουρνιά αποτελούνταν από παίκτες όπως ο Ραζόν Ρόντο, ο Ρούντι Γκέι και ο Λαμάρκους Όλντρτιτζ. Ο δρόμος της επιτυχίας φαινόταν να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα... 

Παρόλα αυτά, οι τραυματισμοί δεν άργησαν να εμφανιστούν και ο Ρόι έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν, καθώς αγτωνίστηκε μόλις σε 57 από τα 82 παιχνίδια της regural season, τα δεύτερα λιγότερα στην ιστορία για έναν Rookie. Τη σεζόν 2007/08 ξεκίνησε με καλή προοπτική, όμως μια εβδομάδα πριν το All Star Game, τραυματίστηκε ξανά στον αστράγαλο και έπαιξε με πόνους μέχρι και στον αγώνα μεταξύ των καλύτερων παικτών του ΝΒΑ.  

DGeH7pUfLLc-HD.jpg

Οι επόμενες λειψές σεζόν ήταν η αρχή του τέλους για το αστέρι του Πόρτλαντ... Αλεπάλληλοι τραυματισμοί, είτε μικροί είτε μεγάλοι τον άφηναν συχνά πυκνά εκτός, και παρόλο που το 2011 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, δεν πρόλαβε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του όσο θα ήθελε και θα του άξιζε.  

Το 2010 και όταν πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, ενημερώθηκε ότι έχει ακόμα ένα με δύο χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση. Και όλα αυτά μόλις στην ηλικία των 26. Οι φήμες έλεγαν ότι ο χειρουργός του έστειλε επιστολή στους Μπλέιζερς με τρεις επιλογές. Η πρώτη ήταν να μειωθούν οι προπονήσεις του. Η δεύτερη να επιλέγουν πόσα παιχνίδια (και λεπτά) θα αγωνίζεται. Όσο για το τρίτο; Να... προσευχηθούν! 


Ο Ρόι έπαθε αυτό που οι αθλητές θέλουν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Η ψυχή και η καρδιά του ήταν αφοσιωμένες μόνο στο μπάσκετ, όμως το σώμα του δε μπορούσε να ακολουθήσει... 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0