Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «ιπτάμενο» ελατήριο που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του Μάσα στην Ουγγαρία! (video)

Το «ιπτάμενο» ελατήριο που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του Μάσα στην Ουγγαρία! (video)
Grand Prix Ουγγαρίας 2009: Ο αγώνας παραλίγο να αποβεί μοιραίος για το Φελίπε Μάσα, όταν εξάρτημα του μπροστινού μονοθεσίου προσγειώθηκε στο μάτι του, κάνοντάς τον να χάσει τον έλεγχο της Φεράρι

Γράφει η Βασιλική Μπαρτζιώτη

Ο Φελίπε Μάσα δεν θα ξεχάσει ποτέ την πίστα του Grand Prix της Ουγγαρίας, καθώς εκεί το 2009 είδε όλη του τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια του…

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων προκριματικών γύρων στο Hungaroring, ο Βραζιλιάνος οδηγός της Φεράρι παραλίγο να συναντηθεί με το θάνατο. Ένα ελατήριο βάρους 1 κιλού, αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του Μπαρικέλο που προπορευόταν και προσγειώθηκε μόλις τρία εκατοστά πάνω από το αριστερό μάτι του! 

Ο Μάσα έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε εκείνη την ευθεία, και μετά το σφοδρό χτύπημα που υπέστη, προσέκρουσε στα προστατευτικά λάστιχα της πίστας με 250 χλμ. την ώρα! 

Το φριχτό αυτό περιστατικό άφησε θεατές και τεχνικούς παγωμένους καθώς κανείς δεν πίστευε τι είχε μόλις συμβεί. Προκλήθηκε πανικός μέχρι να διαπιστωθεί ότι ήταν ζωντανός. Ο πιλότος των τιφόζι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας ακόμα τις αισθήσεις του, όμως έχασε όλους τους αγώνες που απέμεναν μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Όταν ο Φελίπε Μάσα επέστρεψε στη Formula 1, μίλησε για το πολύ σοβαρό ατύχημά του λέγοντας: 

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να επιστρέψω στην ενεργό δράση. Πάντα θέλεις να συμμετέχεις στους αγώνες, αλλά ποτέ δεν πιστεύεις ότι κάτι θα σου συμβεί. Όταν τελικά συμβαίνει σε σένα, απλά σέβεσαι τη δική σου ζωή αλλά και των γύρω σου σε μεγαλύτερο βαθμό».


www.bnsport.gr


  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0