Μια Φώτο μια Ιστορία

«Για μία παρτίδα χαρτιά»: Η γροθιά που κόστισε στον Ντένις Γουάιζ τρία εκατομμύρια λίρες!

«Για μία παρτίδα χαρτιά»: Η γροθιά που κόστισε στον Ντένις Γουάιζ τρία εκατομμύρια λίρες!
18 Ιουλίου 2002: Ο Ντένις Γουάιζ απέδειξε πως μία παρτίδα χαρτιά εν μέσω καλοκαιρινής προετοιμασίας αρκεί, για να κάνουν... φτερά τρία εκατομμύρια λίρες!
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Οι καυγάδες εντός μίας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, πως αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Συχνότερο απ' ό,τι νομίζουν οι φίλαθλοι. Τι γίνεται, όμως, όταν τα αποτελέσματά τους δεν γίνεται να «κρυφθούν»;

Ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα όπου τα «εν οίκω», δεν στάθηκε δυνατό να μην γίνουν «εν δήμω», σημειώθηκε στις 18 Ιουλίου του 2002.

Η Λέστερ βρισκόταν την περίοδο της καλοκαιρινής της προετοιμασίας και παρότι γνώριζε πως είχε στις τάξεις της (ήδη για περίπου έναν χρόνο) έναν ποδοσφαιριστή-κινούμενη «ορολογιακή βόμβα», δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε!

Ο άλλοτε αρχηγός της Τσέλσι και 22 φορές διεθνής με την Εθνική Αγγλίας, Ντένις Γουάιζ, ένα από τα πιο «κακά» και... τρελά παιδιά μίας άλλης εποχής του αγγλικού ποδοσφαίρου, βγήκε εκτός εαυτού, κατά τη διάρκεια μίας παρτίδας παιχνιδιού με χαρτιά.



Δεν χτύπησε απλώς τον Σκωτσέζο συμπαίκτη του, Κάλουμ Ντάβιντσον, αλλά του έσπασε το ζυγωματικό, θέτοντάς τον νοκ-άουτ εν όψει της έναρξης της νέας σεζόν! Ο λόγος;

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Ντάβιντσον φέρεται να «έκλεψε» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τόσο ο Γουάιζ, όσο και άλλοι παίκτες της Λέστερ που είχαν... άμεσο ενδιαφέρον (είχαν ποντάρει πάνω του περισσότερες από 400 λίρες), αντέδρασαν! Όταν άδειασε το δωμάτιο και ο Ντάβιντσον πήγε να δώσει το χέρι στον Γουάιζ, αυτός τον γρονθοκόπησε!

Το γεγονός πήρε άμεσα μεγάλες προεκτάσεις, ενώ ο Ντάβιντσον δήλωσε πως θα σταματούσε το ποδόσφαιρο αν οι «αλεπούδες» δεν τιμωρούσαν τον συμπαίκτη του.

davidson.png

Εν τέλει, δεν τον τιμώρησαν απλά, αλλά του διέκοψαν το συμβόλαιο, παρότι είχε άλλα δύο χρόνια διάρκεια. Κάτι που «πόνεσε» ιδιαίτερα τον Ντένις Γουάιζ, αφού του κόστισε περίπου τρία εκατομμύρια λίρες!

«Είναι ντροπή! Υπάρχουν τόσα ανάλογα περιστατικά με κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Είδατε να συμβαίνει κάτι ανάλογο;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρά τις αντιδράσεις του και τις προσπάθειες του ατζέντη του να αναστρέψει την κατάσταση, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.

Η ένστασή του δικαιώθηκε αρχικά στο δικαστήριο, αλλά στο τέλος, το συμβόλαιό του λύθηκε κανονικότατα και σίγουρα, τον άφησε να απορεί, πόσο λάθος μπορεί να εξελιχθεί μία στιγμή στην οποία απλώς δεν μπόρεσε να ορίσει τα νεύρα του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0