Μια Φώτο μια Ιστορία

Πως μπαίνεις στο πάνθεον του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Ο Νεγκρέτε πάντως το έκανε με... ψαλιδάκι (video)

Πως μπαίνεις στο πάνθεον του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Ο Νεγκρέτε πάντως το έκανε με... ψαλιδάκι (video)

Το Μουντιάλ του 1986 χάρισε στον κόσμο του ποδοσφαίρου μία από τις επικότερες στιγμές σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μάνουελ Νεγκρέτε, με μία εντυπωσιακή κίνηση που θα ζήλευε και ο πιο καταξιωμένος ακροβάτης, σκόραρε αυτό που ψηφίστηκε ως το καλύτερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.   

Γράφει η Βασιλική Μπαρτζιώτη

Όταν επαναφέρουμε στη μνήμη μας το Μουντιάλ του 1986 κατά πάσα πιθανότητα το γκολ που ξεχωρίζουμε είναι «το χέρι του Θεού»του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Κάτι το οποίο λίγοι θυμούνται είναι πως την ίδια χρονιά, στην ίδια διοργάνωση ένας Μεξικάνος θα πετύχαινε ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Μάνουελ Νεγκρέτε στις 15 Ιουνίου του ίδιου έτους έκανε… μαγικά στην αναμέτρηση του Μεξικού κόντρα στη Βουλγαρία (2-0) στον γύρο των «16». Ο αριθμός των θεατών που βρέθηκαν στο Azteca Stadium και είδαν τη διοργανώτρια χώρα να κερδίζει, άγγιζε τους 114.000!

Το πρόσωπο της ημέρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον 27χρονο τότε επιθετικό. Στο 34ο λεπτό του αγώνα, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή με εντυπωσιακό κοντρόλ και έδωσε πάσα στον συμπαίκτη του, Χαβιέ Αγκουάιρ

Εκείνος με τη σειρά του έβγαλε την ασίστ στον Νεγκρέτε, όταν αποδεσμεύτηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς. Τότε ο Μεξικανός εκτοξεύθηκε και με το αριστερό του πόδι, έκανε ένα ψαλιδάκι και σκόραρε για το 1-0 βάζοντας... φωτιά στο γήπεδο. 

 

Ο Νεγκρέτε και οι υπόλοιποι παίκτες πανηγύρισαν αυτό το γκολ-αριστούργημα μπροστά στον κόσμο τους, ωστόσο η πραγματική αποθέωση για τον απίστευτο τρόπο που ο παλαίμαχος επιθετικός βρήκε δίχτυα ήρθε σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα! 

Το 2018 η FIFA ζήτησε από τους λάτρεις του Μουντιάλ ανά τον κόσμο να ψηφίσουν το αγαπημένο τους γκολ στην ιστορία του θεσμού. 

Το γκολ του Μάνουελ Νεγκρέτε ξεπέρασε σε ψήφους τόσο εκείνο του Ντένις Μπέργκαμπ κόντρα στην Αργεντινή όσο και εκείνο του Βραζιλιάνου στράικερ, Ζίκο που άφησε εποχή και δικαιωματικά κέρδισε το βραβείο του καλύτερου που έχει επιτευχθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 


www.bnsports.gr
 

    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0