Μια Φώτο μια Ιστορία

Η σπουδαία καριέρα που… θα έκανε ο Ράμσεϊ με την Άρσεναλ, «πάγωσε» στο Στόουκ! (video)

Η σπουδαία καριέρα που… θα έκανε ο Ράμσεϊ με την Άρσεναλ, «πάγωσε» στο Στόουκ! (video)
Πέρασαν 15 χρόνια και μία μέρα από τότε που ο Άαρον Ράμσεϊ άφηνε την Κάρντιφ και πήγαινε στην Άρσεναλ. Έμοιαζε πως θα διακριθεί. Πως διαθέτει κάθε στοιχείο που θέλει ο Αρσέν Βενγκέρ. Όλα τα διατήρησε μέχρι το 2019, όταν και αποχώρησε. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που «χάθηκαν» ένα απόγευμα στο Στόουκ, στη στιγμή που «σημάδεψε» περισσότερο από κάθε άλλη, την καριέρα του Ουαλού.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «what if» του ποδοσφαίρου. Πάντα θα λογίζεται ως τέτοιο. Διότι ναι μεν ο Άαρον Ράμσεϊ έκανε σπουδαία καριέρα, ναι μεν αγάπησε και αγαπήθηκε από την Άρσεναλ, ναι μεν είδε την Ουαλία να φτάνει σε ημιτελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πλην όμως ήταν… άτυχος. Ποτέ δεν θα ξεχάσει εκείνο το βράδυ στο Στόουκ.

Είναι 1η Μαρτίου του 2010. Ο Άαρον Ράμσεϊ αγωνίζεται στην Άρσεναλ και έχει καταφέρει να κάνει επί της ουσίας το όνειρό του πραγματικότητα. Οι εμφανίσεις του με την Κάρντιφ ήταν εξαιρετικές και ο Αρσέν Βενγκέρ πείστηκε να τον αγοράσει σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Πριν από 14 μήνες, ο Ουαλός ποδοσφαιριστής είχε γίνει ο νεότερος που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Κάρντιφ, κερδίζοντας έτσι την κλήση του στην Εθνική Ουαλίας κάτω των 21. Παράλληλα, έφτασε στον τελικό του FA Cup με την ομάδα της πατρίδας του και κατά συνέπεια, έμοιαζε απίθανο να μην προσελκύσει το ενδιαφέρον του Αλσατού προπονητή, ο οποίος αρεσκόταν ανέκαθεν να αγοράζει φθηνά και να μετατρέπει μία απλή κίνηση ποδοσφαιριστή σε έναν… σταρ του μέλλοντος.

Αυτό στόχευε να πράξει και με τον Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος πραγματοποίησε εννέα συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν με την Άρσεναλ, αλλά δεν θα λησμονήσει ποτέ εκείνο το παγωμένο βράδυ στο Στόουκ. Εκεί που ένα τάκλιν του Σόουκρος ήταν αρκετό για να του αλλάξει ολόκληρη την ποδοσφαιρική ζωή.

Αυτός πέφτει στα πόδια του, το «Μπριτάνια» έχει… σοκαριστεί, ο 20άχρονος τότε Ουαλός αποχωρεί με φορείο και ο Αρσέν Βενγκέρ δηλώνει στη συνέχεια πως ο στόπερ των γηπεδούχων θα έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά. «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά και πιθανώς ούτε ο ίδιος ο Ράμσεϊ θα λησμονήσει ποτέ αυτή την ατάκα.

Τα χρόνια περνούν, ο Ουαλός επιστρέφει και διακρίνεται στην Άρσεναλ, κατακτά δις το FA Cup, σκοράρει στον τελικό απέναντι στη Χαλ και ανακηρύσσεται παίκτης της σεζόν για τους «κανονιέρηδες» πριν από εννέα χρόνια.

Ωστόσο, η καριέρα του έχει καθοδική πορεία και μετά από 262 συμμετοχές με το σύλλογο και εννέα χρόνια παρουσίας, όλα δείχνουν πως έφτασε το τέλος. Η Άρσεναλ θέλει να τον παραχωρήσει, ο Ράμσεϊ είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και ο ίδιος θέλει να αναζητήσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ακολουθούν η Γιουβέντους, η Ρέιντζερς και η Νις, αλλά τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο. Και τίποτα δεν ήταν ποτέ όπως πριν. Κάτι χάθηκε εκείνο το απόγευμα στο Στόουκ και δεδομένα αν υπάρχει μία στιγμή που «σημάδεψε» την καριέρα του Άαρον Ράμσεϊ, τότε είναι σίγουρα εκείνο το μαρκάρισμα. Πέρασαν πλέον 15 χρόνια και… μία μέρα από τη μετακίνησή του στην Άρσεναλ. Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα, αν μετέβαινε εκεί στα… 20 του!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0