Μια Φώτο μια Ιστορία

Το ρεσιτάλ του Βίγια στη βροχή έδειξε τον «δρόμο» στους Ισπανούς

Το ρεσιτάλ του Βίγια στη βροχή έδειξε τον «δρόμο» στους Ισπανούς

Με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα ακόμα αρκετά νωπά, η εθνική Ισπανίας αναζητούσε μία νίκη για να ξεκινήσει με το… δεξί στο Euro 2008. Ο Νταβίντ Βίγια «χόρευε» στην βροχερή Αυστρία και έθεσε τις βάσεις για την απόλυτη κυριαρχία της χώρας του που επακολούθησε!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας

Η Ισπανία μπορεί, πλέον, να θεωρείται μία υπερδύναμη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ωστόσο δεν ήταν πάντοτε έτσι. Μοναδική εμφάνιση της σε τελικό ήταν σε αυτόν του Euro 1984 και με την «αποτυχία» στην διοργάνωση του 2004 πρόσφατη, όπου αποκλείστηκε στον όμιλο από την Ελλάδα, αναζητούσε απεγνωσμένα την διάκριση.



Τα δείγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 ήταν ενθαρρυντικά, με τον Νταβίντ Βίγια να σκοράρει τρεις φορές σε τέσσερα παιχνίδια, προτού έρθει ο αποκλεισμός στη φάση των «16» από την Γαλλία. Οι προσδοκίες υψηλές για μία δοξασμένη παρουσία και η αφετηρία αυτής, ήρθε δύο χρόνια αργότερα στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Η εθνική μας ομάδα έδωσε εκ νέου το «παρών» σε αυτό το τουρνουά και κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο μαζί με τους Ισπανούς. Στην πρώτη αναμέτρηση τους, οι «φούριας ρόχας» αντιμετώπισαν στις 10 Ιουνίου του 2008 την Ρωσία, με τον Βίγια να μην επηρεάζεται από την έντονη βροχόπτωση και να «τιμωρεί» κάθε λάθος που διέπραξαν οι αντίπαλοι του.

Μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και πέτυχε χατ-τρικ, χαρίζοντας την νίκη με 4-1 στην χώρα του, ενώ είχε συμμετοχή και στο τελευταίο γκολ.

Το σύνολο της Ισπανίας ήταν γεμάτο ποιότητα και μετέπειτα πρωταθλητές, με τους Ίκερ Κασίγιας, Κάρλες Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος, Τσάβι, Ινιέστα και Φερνάντο Τόρες να έχουν τον Νταβίντ Βίγια ως σημείο αναφοράς στην επίθεση και εκείνον να τους δείχνει τον «δρόμο» προς την κούπα. Η ομάδα του Λουίς Αραγονές συνάντησε ξανά την Ρωσία στα ημιτελικά και επικράτησε άνετα με 3-0.

Αυτή η νίκη την έφερε στον τελικό με την Γερμανία, όπου το γκολ του Τόρες στο 33’ την «έστεψε» για πρώτη φορά Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έπειτα, οι επιτυχίες των «φούριας ρόχας» διαδέχθηκαν η μία την άλλη και ακολούθησαν η κατάκτηση του Μουντιάλ του 2010 στην Νότια Αφρική και του Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Κατάφεραν να «γράψουν» ιστορία και ο Βίγια αποτέλεσε για χρόνια την «αιχμή του δόρατος» και έναν από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς εκείνης της εποχής. Και όλα είχαν ως αφετηρία μία βροχερή βραδιά στο Τιρόλ και ένα χατ-τρικ που έμεινε αξέχαστο στις μνήμες των Ισπανών.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0