Μια Φώτο μια Ιστορία

Ζλάταν και Ρονάλντο: Ακόμα και οι «θεοί» έχουν είδωλα (video)

Ζλάταν και Ρονάλντο: Ακόμα και οι «θεοί» έχουν είδωλα (video)

Έχουν οι «θεοί» είδωλα; Κι όμως, ο Ζλάταν είχε, και αυτό δεν ήταν άλλο από τον Ρονάλντο «το φαινόμενο». Όταν ο Βραζιλιάνος έκανε ακόμα τα… μαγικά του στα γήπεδα, στόλιζε τον τοίχο ενός νεαρού παίκτη της Μάλμε που σε λίγα χρόνια θα έμπαινε στο «πάνθεον» του ποδοσφαίρου.

Γράφει η Βασιλική Μπαρτζιώτη

Το τέλος μίας εποχής!  Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο στα 41 του χρόνια, μετά από μία μυθική καριέρα.  

Ο Σουηδός επιθετικός με την «ατσάλινη» αυτοπεποίθηση είχε πάντα πίστη στις δυνάμεις του, και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, πίστευε πως μπορούσε να γίνει ο καλύτερος όλων.

Πριν όμως γίνει ο Ζλάταν που ξέρουμε, ήταν ένας έφηβος που όπως όλοι είχε το δικό του είδωλο. Ο Ρονάλντο «το φαινόμενο» ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώριζε στα μάτια του μικρού Ιμπραΐμοβιτς και οι αφίσες του βρίσκονταν παντού στο δωμάτιό του.


Χρόνια αργότερα και ενώ ήταν ήδη ένας από τους πιο καταξιωμένος επιθετικούς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Discovery Channel μίλησε για τον Βραζιλιάνο μύθο, λέγοντας:

«Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, για μένα ο Ρονάλντο είναι το ποδόσφαιρο. Ο τρόπος που κινούνταν μέσα στο γήπεδο, χωρίς καμία αμφιβολία είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία».

zlatan1.jpeg

Όταν ο 41χρονος πρώην στράικερ των «ροσονέρι» κλήθηκε να συγκρίνει την καριέρα του Ρονάλντο Ναζάριο με εκείνη των Μέσι και CR7, είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση διότι όσα πέτυχαν, τα πέτυχαν μέσα σε διάστημα 15 ετών σε αντίθεση με «το φαινόμενο» που έβαλε πρόωρο τέλος στην καριέρα του, εξαιτίας τραυματισμών.  

Οι δύο παίκτες συναντήθηκαν σε ντέρμπι «Della Madonnina» όταν ο Ζλάταν έπαιζε για τη Ίντερ και ο Ρονάλντο για τη Μίλαν το 2007.

Το βλέμμα του νεαρού Ιμπραΐμοβιτς τη στιγμή που είχε απέναντί του το μεγαλύτερό του είδωλο, έκρυβε έναν μεγάλο θαυμασμό γεγονός που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως ο άνθρωπος που αυτοαποκαλείται ως «Θεός» μπορεί να έχει κάποιον άλλον για πρότυπο πέρα από τον εαυτό του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0