Μια Φώτο μια Ιστορία

Κουν Αγουέρο: Τα έζησε όλα σε… οκτώ χρόνια, αλλά εκείνο το απόγευμα του Δεκεμβρίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ! (video)

Κουν Αγουέρο: Τα έζησε όλα σε… οκτώ χρόνια, αλλά εκείνο το απόγευμα του Δεκεμβρίου δεν θα ξεχαστεί ποτέ! (video)

Κάθε χρόνος που περνά με τον Κουν Αγουέρο, είναι μία νίκη για το… ποδόσφαιρο και την ίδια την κοινωνία: Μεγαλύτερη από την ανατροπή της Μάντσεστερ Σίτι με την ΚΠΡ. Αυτό είναι δεδομένο. Ο Αργεντινός γίνεται πλέον 35 ετών. Και εκείνο το απόγευμα της 15ης Δεκεμβρίου, με τη συγκινητική του τοποθέτηση, ευτυχώς για όλους, ξεκινά να λησμονείται.

Στα 35 του χρόνια μπαίνει αισίως ο Κουν Αγουέρο, του οποίου το όνομα θα έπρεπε να έχει στο τέλος, όσα «ο» φώναξε ο Μάρτιν Τάιλερ εκείνο το απόγευμα της ιστορικής κατάκτησης του πρωταθλήματος από τη Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην ΚΠΡ. Σκοράρει ο Αργεντινός και τα υπόλοιπα θα είναι για πάντα… ιστορία.

Μιλάμε για μία στιγμή που επί της ουσίας άλλαξε την ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο μοναδικός τίτλος που είχαν πανηγυρίσει μέχρι τότε στον 21ο αιώνα, ήταν το Κύπελλο της προηγούμενης σεζόν.

Ωστόσο, το γκολ του Κουν Αγουέρο  απέναντι στην ΚΠΡ ήταν ιστορικό. Όπως και ο τρόπος που ήρθε. Η Σίτι ήθελε μόνο τη νίκη για να φτάσει στην πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην εποχή των Σαουδαράβων, αλλά η ομάδα του  Τζιμπρίλ Σισέ ήταν εξαιρετική.

Προηγήθηκε με 2-1 και μέχρι και το 89ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ. Εκείνη την στιγμή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έπαιρνε τον τίτλο, παρακολουθώντας από… απόσταση την αναμέτρηση, σε μία στιγμή που θυμηθήκαμε πρόσφατα, καθώς το ίδιο συνέβη και στη Γερμανία με τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, που έβλεπαν το ματς της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το 2-2 έγινε άμεσα και μετά ακολούθησαν στιγμές που δεν ενδείκνυνται για καρδιακούς.

Ατελείωτη πίεση, το ρολόι να δείχνει 93' και τον Ντε Γιονγκ να κερδίζει από το πουθενά μία κόντρα, την μπάλα να πηγαίνει στον Μπαλοτέλι και αυτός να βγάζει την σημαντικότερη ασίστ στην καριέρα του.

Η μπάλα φτάνει στον Αγουέρο, ο Μάρτιν Τάιλερ του Sky Sports  τον βλέπει να σουτάρει και αυτομάτως η στιγμή περνά στα πιο «χρυσά» βιβλία της ιστορίας της Premier League. Πανζουρλισμός στο Έτιχαντ, 3-2 και ένα… «Agueroooo» δεν θα ξεχαστεί ποτέ.



Τα «ο» στο επίθετό του πρέπει να γίνουν πλέον… 35. Όση και η ηλικία του. Όσα έμοιαζε να φωνάζει εκείνο το απόγευμα ο Άγγλος σχολιαστής. Έκτοτε, ο Κουν Αγουέρο έγινε… άγαλμα έξω από το «Έτιχαντ», αποχώρησε από αυτό, αντιμετώπισε σοβαρό θέμα υγείας και σταμάτησε την καριέρα του. Αλλά πώς να λησμονηθεί από τη Σίτι και την Premier League; Αδύνατο…

Όπως και η μέρα που ανακοίνωσε πώς είναι, τι αισθάνεται και πως σταματάει το ποδόσφαιρο. Ήταν 15 Δεκεμβρίου και εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Ισπανία. Πέρασαν δύο χρόνια. Και άπαντες αισθάνονται νικητές που ο Κουν Αγουέρο «πατά» τα 35 του χρόνια.



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0