Μια Φώτο μια Ιστορία

«Les rebelles du foot»: Έντεκα χρόνια από το αριστούργημα του Καντονά, που ένωσε τις ιστορίες των Ντρογκμπά και Σόκρατες! (video)

«Les rebelles du foot»: Έντεκα χρόνια από το αριστούργημα του Καντονά, που ένωσε τις ιστορίες των Ντρογκμπά και Σόκρατες! (video)
30 Μαΐου 2012: Tι δουλειά μπορεί να έχουν οι ΚαντονάΝτρογκμπά και Σόκρατες στην ίδια πρόταση; Ο πρώτος εξ αυτών έχει την απάντηση, καθώς με την διορατικότητα του αντιλήφθηκε ότι πρέπει να φανεί το κοινωνικό τους έργο, μοιράζοντας μεταξύ τους κινηματογραφικό χρόνο, στο ντοκιμαντέρ - δημιούργημα του με όνομα «Οι επαναστάτες του ποδοσφαίρου».


Πέραν της δεδομένης λατρείας του για την «στρογγυλή θεά», ο Ερίκ Καντονά έχει δείξει ξεκάθαρα την αγάπη του για την «μεγάλη οθόνη». Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ασχοληθεί ημιεπαγγελματικά, νιώθοντας την ανάγκη να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του, φέρνοντας στον κόσμο το πρότζεκτ «Les rebelles du foot».


Πρόκειται για μία κολεκτίβα διαφορετικών ιστοριών που προέρχονται από προσωπικότητες πολλών εθνικοτήτων, με κοινή συνιστώσα το κοινωνικό πρόσωπο που παρουσίασαν καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του. Ποδοσφαιριστές με ψυχικά χαρίσματα που υπερτερούν των αντίστοιχων αθλητικών, παρ' ότι πραγματοποίησαν αξιομνημόνευτες καριέρες στα γήπεδα της οικουμένης.

Tην ευθύνη της παραγωγής ανέλαβε ο ίδιος ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την σκηνοθεσία πραγματοποίησαν οι συνονόματοι Ζιλ Πέρες και Ροφ. Πρωταγωνιστές πέντε άνδρες, οι περισσότεροι εξ αυτών διαφορετικής γενιάς, άλλοι δημοφιλείς και άλλοι λιγότερο στις νεαρές ηλικίες, όλοι τους ωστόσο εξίσου σημαντικοί για το έργο τους.


Ο λόγος για τους Ντιντιέ ΝτρογκμπάΣόκρατεςΠέντραγκ ΠάσιτςΡασίντ ΜεχλουφίΚάρλος Καζέλι και φυσικά τον ίδιο τον Ερίκ Καντονά.

Όσον αφορά το βασικό concept του έργου, αυτό επικεντρώνεται γύρω από τις προσωπικές, υπαρκτές ιστορίες των προαναφερθέντων. Αφηγητής ο Γάλλος παραγωγός - παλαίμαχος μεσοεπιθετικός, ο οποίος με τον δυναμισμό του δίνει ιδιαίτερο χρώμα στα όσα παρακολουθεί ο θεατής.


Στόχος του να αναδείξει τις ανθρώπινες αξίες σε μία εποχή όπου το ποδόσφαιρο διαφθείρεται με βασικό γνώμονα τo οικονομικό όφελος. Πριν από δέκα χρόνια λοιπόν πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα, στην πατρίδα του Καντονά, για να κυκλοφορήσει μετέπειτα δωρεάν στα πέρατα της γης, ώστε άπαντες να έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν το όραμα του ανθρώπου με το επτά στην φανέλα.

Για τα δεδομένα και την τεχνογνωσία η οποία απουσίαζε, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ έγινε αποδέκτης πολύ θετικών κριτικών. Ακολούθησε και δεύτερο μέρος, στο ίδιο τέμπο, εκεί όπου σκιαγράφησε τους Κλαούντιο ΤαμπουρίνιΑφονσίνιοΣατουρνίνο Ναβάσο, αλλά και την Παλαιστίνια αθλήτρια, Χάνι Θαλιγέ. Σε κάθε περίπτωση η προβολή της αξίζει, για ποδοσφαιρόφιλους και μη, καθώς καταρρίπτει το στερεότυπο του σύγχρονου ποδοσφαιριστή, σε μία εποχή όπου οι ηθικές αξίες εκλείπουν. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0