Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Λακαζέτ μεγαλώνει, αλλά εκείνο το γκολ με τη Γουλβς τον «στιγμάτισε» με την Άρσεναλ! (video)

Ο Λακαζέτ μεγαλώνει, αλλά εκείνο το γκολ με τη Γουλβς τον «στιγμάτισε» με την Άρσεναλ! (video)

Ο Αλεξάντερ Λακαζέτ «πάτησε» τα 32. Μεγαλώνει ένα χρόνο, ακόμη και αν δεν φαίνεται. Και συμπτωματικά, τα γενέθλιά του έρχονται την ίδια μέρα, που η Άρσεναλ συναντά τη Γουλβς στο «Έμιρεϊτς». Διότι το τελευταίο του γκολ απέναντι στους «λύκους», δεδομένα δεν θα λησμονηθεί ποτέ…

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που πριν από εννέα μήνες, δηλαδή 365 μέρες νεότερος, σκόραρε μόλις τέσσερα γκολ σε 30 συμμετοχές στην Premier League, έχοντας φυσικά καταγράψει και επτά ασίστ.

Ουδείς αμφισβητεί πως ακόμη και έτσι ο Αλεξάντερ Λακαζέτ αποτελούσε μία εξαιρετική λύση στα χέρια του Μικέλ Αρτέτα, αλλά το τεράστιο πρόβλημα στο γκολ που αντιμετώπιζε, δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ εν τέλει να κατακτήσει μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις, ώστε να επιστρέψει μετά από επτά χρόνια στην Premier League.

Η απόφαση πάρθηκε από κοινού και ο Γάλλος αποχώρησε, για να επιστρέψει στη Γαλλία και τη Λυών, με την οποία πραγματοποιεί απίθανα πράγματα. Μετρά 27 γκολ, έχει καταγράψει και πέντε ασίστ και πρακτικά συμμετέχει ανά 95 λεπτά σε ένα γκολ της ομάδας του.

Μόνο ο Κίλιαν Εμπαπέ έχει ανάλογους αριθμούς, με τον «Λάκα» να αποδεικνύει ναι μεν πως ο χρόνος περνάει, αλλά αυτό δεν επηρεάζει στο ελάχιστον την απόδοσή του.

Είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της που έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 150 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικά, φιγουράρει στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ, ολόκληρου του γαλλικού πρωταθλήματος, όντας μπροστά από τον Λιονέλ Μέσι και τον εξαιρετικό Φολαρίν Μπαλογκάν, που ανήκει στην Άρσεναλ.

Όλα αυτά ισχύουν για έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι, δεν κατόρθωσε να σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα στο τελευταίο εξάμηνο στο «Έμιρεϊτς». Ένα πολύ όμορφο γκολ κόντρα στη Σαουθάμπτον στο Βόρειο Λονδίνο, ήταν το τελευταίο που προήλθε από ανάπτυξη με τη μπάλα… κάτω, και δεν συμπεριλαμβάνεται καν στο 2022!

Το σημαντικότερο δικό του όμως με την Άρσεναλ ήρθε δύο μήνες πριν αποχωρήσει. Στο ματς με τη Γουλβς στο Βόρειο Λονδίνο. Με το παιχνίδι στο 1-1, η μπάλα έφτασε στον αρχηγό των «κανονιέρηδων» στο 95ο λεπτό.

Σούταρε διαγώνια, η τύχη του χαμογέλασε, ο Ζοσέ Σα έκανε λάθος και ο Αλεξάντερ Λακαζέτ… εξερράγη. Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν δεν είχαν προηγούμενο, ο κόσμος δεν έφευγε από το «Έμιρεϊτς» και η Άρσεναλ επικράτησε με 2-1. Και όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα γενέθλια και αν παρέλθουν, ο Λακαζέτ δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Για εκείνο το γκολ. Για εκείνη την απίθανη στιγμή. Συμπτωματικά, ο Γάλλος γίνεται 32 ετών την ημέρα που η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για την Άρσεναλ, είναι απέναντι στη Γουλβς. Ακόμη μία μοναδική ιστορία…

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0