Μια Φώτο μια Ιστορία

Η τελευταία κόντρα Γκουαρδιόλα - Ίντερ είχε «άρωμα» (και νικητή) Μουρίνιο! (video)

Η τελευταία κόντρα Γκουαρδιόλα - Ίντερ είχε «άρωμα» (και νικητή) Μουρίνιο! (video)

28 Απριλίου 2010: Η τελευταία φορά που ο Πεπ Γκουαρδιόλα βρέθηκε αντιμέτωπος με την Ίντερ, στα ημιτελικά του Champions League. Μία «μάχη» που έβγαλε ως μεγάλο νικητή τον… Ζοσέ Μουρίνιο!

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Μία «ανάσα» μακριά από την κατάκτηση της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά» βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρδιόλα, για τρίτη φορά στην καριέρα του. Εάν το καταφέρει, ωστόσο, θα είναι μόλις η πρώτη, έπειτα από την αποχώρησή του από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Αυτός αποτελεί άλλωστε και τον μεγαλύτερο πόθο του Καταλανού τεχνικού.

Το τελευταίο εμπόδιο για τη Μάντσεστερ Σίτι, στο δρόμο προς την κορυφή του Champions League, θα είναι η Ίντερ (10/06). Μία ομάδα που δεν φέρνει και τις πιο… ευχάριστες αναμνήσεις στον προπονητή των «πολιτών».

Έχουν περάσει 13 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Γκουαρδιόλα βρέθηκε αντιμέτωπος με τους «νερατζούρι». Στον πάγκο της ιταλικής ομάδας βρισκόταν τότε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Η Μπαρτσελόνα «κυνηγούσε» την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ώστε να διατηρήσει τα σκήπτρα της για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Το έργο της στο Camp Nou, όμως, απέναντι στον Special One, μόνο εύκολο δεν ήταν στις 28 Απριλίου του 2010. Ιδίως εάν αναλογιστούμε ότι είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο με 3-1.

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν με διάθεση να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό, όπως άλλωστε συνηθίζουν οι ομάδες του Καταλανού. Η «ατσάλινη» άμυνα του Μουρίνιο, ωστόσο, δεν λύγιζε. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, αλλά η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα. Η αποβολή του Τιάγκο Μότα στο 28ο λεπτό έθεσε ένα επιπλέον εμπόδιο στην προσπάθεια της Ίντερ να διατηρήσει το προβάδισμά της. Όχι όμως ανυπέρβλητο.

Η «κλεψύδρα» όλο και άδειαζε και οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έβρισκαν τη «χρυσή» τομή. Όταν τελικά αυτό συνέβη, με τον Πικέ να κάνει το 1-0 στο 83’, ήταν πολύ αργά. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να βρει το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα μέχρι το φινάλε και το… σπριντ του Μουρίνιο αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, επισφράγιζε την πρόκριση της Ίντερ στον τελικό. Σε μία χρονιά που στέφθηκε μάλιστα πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Τώρα, ο Γκουαρδιόλα θα παλέψει και πάλι κόντρα στην ιταλική ομάδα. Αυτή τη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, όντας στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι. Το τι μέλλει γενέσθαι, θα το γνωρίζουμε σε περίπου 20 ημέρες, με τον Καταλανό πάντως να ευελπιστεί σε ένα… happy ending!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0