Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Μέσι σιώπησε το Μπερναμπέου και συστήθηκε ξανά στο κοινό της «βασίλισσας»! (video)

Ο Μέσι σιώπησε το Μπερναμπέου και συστήθηκε ξανά στο κοινό της «βασίλισσας»! (video)
23 Απριλίου 2017: Έξι χρόνια πίσω, ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε το νικητήριο γκολ στο Μπερναμπέου, δίνοντας στην Μπαρτσελόνα την λυτρωτική νίκη με σκορ 3-2 και χαρίζοντας στον πλανήτη έναν πανηγυρισμό που έμελλε να γράψει ιστορία.
 
Σχετικά Άρθρα
Η πρώτη του γνωριμία με τους φιλάθλους της μισητής Ρεάλ έγινε το 2005, εκεί όπου όντας μόλις 18 ετών άφησε κάτι παραπάνω από θετικές εντυπώσεις με την ασίστ του στον Ετό. Σχεδόν 12 χρόνια μετά, τον Απρίλη του 2017, θέλησε να συστηθεί και πάλι, υπενθυμίζοντας στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου την αξία του ονόματος στην φανέλα!
 
Το να σκοράρει ο Αργεντίνος σε El Clasico έπαψε με το πέρας του χρόνου να αποτελεί κάτι ιδιαίτερο. Είναι άλλωστε ο κορυφαίος γκολτζής στην ιστορία των αναμετρήσεων, έχοντας σημειώσει 26 τέρματα. Το ποδόσφαιρο ωστόσο είναι στιγμές και οι πρωταγωνιστές του απρόβλεπτοι, γι' αυτό και το ξέσπασμα του εκείνο το σαββατιάτικο βράδυ έμεινε χαραγμένο στην μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων.

Οι «μερένχες» υποδεχόταν τους «μπλαουγκράνα» σε μία αναμέτρηση η οποία έκρινε σε μεγάλο βαθμό τις τύχες του πρωταθλήματος. Στους δύο μονομάχους αγωνιζόταν αμφότεροι οι Μέσι και Ρονάλντο, γεγονός που από μόνο του έκανε καθηλωτικό τον αγώνα. Το σκορ είχαν ανοίξει οι γηπεδούχοι, χάρις σε ένα γκολ του Καζεμίρο, για να ακολουθήσει η ισοφάριση του ηγέτη με το "10".
 
Στο 73ο λεπτό ο Ράκιτις γύρισε τούμπα την υπόθεση νίκη, μόνο για λίγο, καθώς οκτώ λεπτά αργότερα ο Χάμες Ροντρίγκεζ ισοφάρισε, παρ' ότι η Ρεάλ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Ώσπου ήρθε ακόμη μία στιγμή μαγείας. Δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Σέρτζι Ρομπέρτο πραγματοποιεί τρομερή κούρσα στον άξονα, ξεπερνώντας άπαντες στον διάβα του.
 
To γήπεδο ανοιχτό και η μπάλα στα αριστερά, εκεί όπου βρισκόταν ο Τζόρντι Άλμπα. Αυτός είδε τον Μέσι, ο οποίος στην αγαπημένη του κίνηση ήρθε σαν τρέιλερ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, για να στείλει με υπέροχο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Κέιλορ Νάβας.
ser_1.jpg
 
Η Μπάρτσα εξασφάλισε μία ηδονική νίκη, ο Αργεντίνος σκόραρε το 500ο του τέρμα με τους Καταλανούς, έτρεξε στους Μαδριλένους οπαδούς και έβγαλε την μπλούζα του. Την γύρισε ανάποδα ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα το όνομα του και την κράτησε επιδεικτικά μπροστά τους. Εντελώς ανέκφραστος, αυτοσχεδίασε έναν από τους πλέον μυθικούς πανηγυρισμούς του σύγχρονου ποδοσφαίρου.
 
Ο Μαρσέλο χτυπιόταν στο έδαφος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ωρυόταν από τα νεύρα και ο Λούις Ενρίκε πανηγύριζε σαν να ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη. Μία Μπαρτσελόνα και ένας Μέσι περασμένα μεγαλεία, όπου η αίγλη τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο επισκίαζε τα πάντα. Ένα αυτόφωτο, πηγαίο ταλέντο και μία ομάδα πρωταθλήτρια που σήμερα βρίσκεται στην αφάνεια. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0