Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «It’s Dame time» που έστειλε τους Μπλέιζερς στον επόμενο γύρο των play offs

Το «It’s Dame time» που έστειλε τους Μπλέιζερς στον επόμενο γύρο των play offs

23 Απριλίου 2019: Στο παιχνίδι της ζωής του, ο Ντάμιαν Λίλαρντ έστειλε τους Μπλέιζερς στον δεύτερο γύρο των play offs με επικό σουτ από τα 11 μέτρα απέναντι στην Οκλαχόμα. Οι συμπαίκτες του «όρμησαν» πάνω του πανηγυρίζοντας με τον ίδιο να μένει ανέκφραστος.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Η 50άρα του κορυφαίου Ντάμιαν Λίλαρντ, που αποτέλεσε και αριθμό-ρεκόρ στην καριέρα του στα play offs, σφραγίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πέμπτο παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στους Θάντερ. Η νίκη του Πόρτλαντ ήρθε στην «εκπνοή» του buzzer από τον κορυφαίο γκαρντ που δεν δίστασε να σουτάρει από τα 11 μέτρα έχοντας… κρύο αίμα χαρίζοντας στην ομάδα του μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της.

Ο «λόγκο» Λίλαρντ έστειλε τη μπάλα στο καλάθι πάνω από το απλωμένο χέρι του Πολ Τζορτζ που προσπάθησε μάταια να τον σταματήσει. Τελικό σκορ 118-115 έγραψε ο πίνακας με το κοινό στο Πόρτλαντ να παίρνει «φωτιά».

Αμέσως, όλοι οι συμπαίκτες του Λίλαρντ έτρεξαν πάνω του για να πανηγυρίσουν την σπουδαία νίκη της ομάδας τους. Εκείνος δεν πρόλαβε καν να κάνει την χαρακτηριστική του κίνηση όταν «πυροβολεί» πίσω από τα 7.25, το γνωστό «It’s Dame time», παρά μόνο στάθηκε ανέκφραστος βιώνοντας την αποθέωση από κοινό και συμπαίκτες.

 «Δε μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι με μόνο έναν παίκτη, αλλά σίγουρα ήταν ξεχωριστός απόψε», δήλωσε ο προπονητής των Μπλέιζερς, Τέρι Στοτς και προσέθεσε: «Έχει μία δική του, διαφορετική κλάση».

Βέβαια και οι δύο ομάδες έκαναν καταπληκτικές εμφανίσεις στην σειρά παίζοντας σα να είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου». Όμως μόνο μία ομάδα θα ήταν αυτή που θα πανηγύριζε τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Αυτοί ήταν οι Μπλέιζερς που μέσα στην έδρα τους έκαναν το 4-1 με τον πιο εμφατικό τρόπο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Η Οκλαχόμα του Ράσελ Ουέστμπρουκ και του Πολ Τζορτζ «πάλεψε» αλλά δεν άντεξε από την επέλαση του «καυτού» σουτέρ Λίλαρντ που την… πλήγωσε με τον σκληρότερο τρόπο και τους έστειλε «σπίτι» τους λίγα δέκατα του δευτερολέπτου πριν το ματς οδηγηθεί στην παράταση.

Ο κορυφαίος γκαρντ σκόραρε το δέκατό του τρίποντο στο ματς (αριθμό ρεκόρ για το Πόρτλαντ) και χαιρέτησε τον πάγκο των Θάντερ με τον κόσμο να βροντοφωνάζει «MVP! MVP».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0