Μια Φώτο μια Ιστορία

«Γάμος αλά... Copa del Rey»: Ο Χοακίν αποσύρεται, αλλά μία στιγμή ποδοσφαιρικής τρέλας, θα τον συνοδεύει για πάντα (video)

«Γάμος αλά... Copa del Rey»: Ο Χοακίν αποσύρεται, αλλά μία στιγμή ποδοσφαιρικής τρέλας, θα τον συνοδεύει για πάντα (video)
08/07/2005: Δεκαοκτώ χρόνια πριν πάρει την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, ο -από τότε- σταρ του ισπανικού ποδοσφαίρου, Χοακίν, αποφάσισε να... κρεμαστεί ο ίδιος, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας. Αντί του ζευγαριού, όμως, όλα τα «φώτα» έπεσαν πάνω σε έναν επίτιμο καλεσμένο στον γάμο του: στο τρόπαιο του Copa del Rey!
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Αρχές της δεύτερης χιλιετίας. Ο ΟΠΑΠ έχει βγάλει μία σειρά από διαφημίσεις βασισμένες στο σλόγκαν: «Κολλημένος με την μπάλα».

Περίεργα κουρέματα, σουτ με μηχανήματα έργου, ψαράδες που στα δίχτυα τους βλέπουν ποδοσφαιρικές μπάλες αντί για ψάρια. Κι όμως, όση έμπνευση κι αν υπήρξε από τους τότε διαφημιστές, ένας ποδοσφαιριστής -και τι ποδοσφαιριστής- πέρασε το σλόγκαν σε άλλη διάσταση!



Ήταν 8 Ιουλίου του 2005. Ο Χοακίν, από τα μεγαλύτερα αστέρια του ισπανικού ποδοσφαίρου και κυρίως της Μπέτις, ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας, για να παντρευτεί την αγαπημένη του, Σουσάνα Σαμπορίδο. Μέσα στην εκκλησία, όμως, υπάρχει ένας ιδιαίτερος «καλεσμένος»: το τρόπαιο του Copa del Rey, που κατέκτησε με την Μπέτις περίπου έναν μήνα νωρίτερα, σε έναν άκρως... ελληνικό τελικό!

Προφανώς, η εικόνα έκανε και κάνει τον γύρο του κόσμου. Ειδικά από τη στιγμή της ανακοίνωσης του Χοακίν, πως αποσύρεται από τους αγωνιστικούς χώρους το καλοκαίρι του 2023, μετά από 23 χρόνια καριέρας, γεμάτα με όμορφες και δύσκολες στιγμές (λόγω τραυματισμών), αλλά κυρίως, με πάθος για την Μπέτις, έστω κι αν την αποχωρίστηκε από το 2006, έως το 2015.

Αυτή ήταν ο βασικός λόγος που στις καλύτερες ημέρες του, αρνιόταν για χάρη της τον έναν ποδοσφαιρικό «κολοσσό» μετά τον άλλον. Πότε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ως αντί-Μπέκαμ) και πότε τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εν ολίγοις, αυτό που στον κοινό νου φαντάζει «τρελό», για τον ίδιο φάνταζε δεδομένο. Η πρώτη κούπα που κατέκτησε και η μία από τις τρεις που «σήκωσε» στην καριέρα του συνολικά {τρία Κύπελλα Ισπανίας, δύο με την Μπέτις (2005, 2022) κι ένα με τη Βαλένθια (2008)} επιβαλλόταν να δώσει το «παρών» σε μία τόσο σημαντική περίσταση για τον ίδιο!

Όσον αφορά τον «ελληνικό» τελικό; Τίποτα το... σπουδαίο. Απλώς τέσσερεις (!) από τους συμμετέχοντες σε αυτόν, είτε εντός είτε εκτός των τεσσάρων γραμμών, «πέρασαν» αργότερα από την Ελλάδα.

Από τον προπονητή της Μπέτις, Λορέντσο Σέρα Φερέρ, που το καλοκαίρι του 2006 ανέλαβε τα «ηνία» της ΑΕΚ, έως τους Ντενίλσον (για λογαριασμό της Καβάλας το 2010) και Ντάνι (όχι του Ολυμπιακού, αλλά του... Πιερικού το 2012!).



Ειδική μνεία στον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος μετά από 15 συναπτά έτη στην Ελλάδα, αποτελεί ένα σημαντικό «κομμάτι» του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Για την ιστορία, πάντως, το πάθος, το οποίο ξεχώριζε τον άλλοτε Ουρουγουανό χαφ ως ποδοσφαιριστή, δεν... κρύφθηκε σε εκείνο τον τελικό, αφού στο 121ο λεπτό, αποβλήθηκε, ενώ το «χρυσό» γκολ του προαναφερθέντος Ντάνι στο 114' της παράτασης, χάρισε το τρόπαιο στην Μπέτις και στάθηκε η αφορμή, για αυτήν την επική φωτογραφία από τον γάμο του Χοακίν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0