Μια Φώτο μια Ιστορία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου: Η γκολάρα του Άριεν Ρόμπεν στο «Ολντ Τράφορντ» που «έφυγε» με ταχύτητα φωτός!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου: Η γκολάρα του Άριεν Ρόμπεν στο «Ολντ Τράφορντ» που «έφυγε» με ταχύτητα φωτός!

7 Απριλίου 2010: Όταν ο Ρόμπεν βρισκόταν ακόμα στην ακμή της καριέρας του, ουδείς μπορούσε να τον σταματήσει. Αυτό ακριβώς διαπίστωσε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν σαν σήμερα (07/04) το 2010 την απέκλεισε μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, το οποίο... καρφώθηκε στα δίχτυα των Άγγλων.

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Το Champions League φημίζεται για τις αξέχαστες στιγμές που μοιράζει «απλόχερα» στους εκατομμύρια οπαδούς του. Μία από αυτές ήταν και το γκολ του Άριεν Ρόμπεν. Θεάρεστο, μαγικό, βολέ από... άλλον πλανήτη. Αυτό ήταν που χάρισε την σπουδαία πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά της διοργάνωσης το μακρινό 2010. Το συγκεκριμένο ζευγάρι, στη διάρκεια δύο 90λεπτων, παρουσίασε μία άκρως γοητευτική ποδοσφαιρική παράσταση με το συνολικό σκορ να μένει στο 4-4. Το εισιτήριο της πρόκρισης κατέληξε στους Γερμανούς, χάρη στα εκτός έδρας γκολ, που τότε σαφώς και μετρούσαν (σε αντίθεση με σήμερα).

A look back at: Quarter-final; Manchester Utd vs. FC Bayern, 2010

Από τον πρώτο αγώνα και το παιχνίδι στο Μόναχο, το θέαμα και η ένταση ήταν σε πρώτο πλάνο. Η Μπάγερν κέρδισε με σκορ 2-1. Το εν λόγω αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με ανατροπή στις καθυστερήσεις, παίρνοντας έτσι ένα ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Τα πάντα, όμως, θα κρινόντουσαν στο «Θέατρο των Ονείρων».

Bayern stun Man. United 2-1 in Champions League CCTV-International

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν... αφηνιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και με την βοήθεια των οπαδών τους, το σκορ έφτασε στο 3-0 πριν καλά καλά περάσει το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης. Για καλή της τύχη η Μπάγερν, κόντρα στην ροή του αγώνα, κατάφερε να μειώσει σε 3-1, με τον Όλιτς να βάζει ξανά τους Βαυαρούς στο παιχνίδι της πρόκρισης, λίγο πριν από την ανάπαυλα.

Οι Βαυαροί κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με τη Γιουνάιτεντ να μην μπορεί να διατηρήσει τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης για πάνω από 45 λεπτά. Σημείο «κλειδί» του παιχνιδιού ήταν η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ράφαελ στο 50ο λεπτό.

Memory Match: Manchester United v Bayern Munich, April 7, 2010 | TEAMtalk

Η αριθμητική υπεροχή έδωσε τη δυνατότητα στην παρέα του Άριεν Ρόμπεν να πιέσει καταστάσεις. Χρειαζόταν ένα γκολ για να μειώσει σε 2-3 και να προκριθεί. Ο άνθρωπος των σημαντικών αγώνων ήταν ο Ολλανδός. Βρισκόμαστε στο 74ο λεπτό.

Ο Φρανκ Ριμπερί εκτέλεσε το κόρνερ με την μπάλα να πηγαίνει απευθείας στον αμαρκάριστο «καραφλό» συμπαίκτη του.   

Εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη, λες και έκανε το πιο απλό πράγμα στο κόσμο, «εκτέλεσε» με βολέ από τις παρυφές της μεγάλης περιοχής τον συμπατριώτη του Φαν ντερ Σάρρ. Ο Άριεν πανηγύρισε έξαλλα και μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου του φαινόταν πως ούτε ο ίδιος πίστευε τι γκολάρα είχε βάλει.

Στην πολύχρονη καριέρα του ο Ρόμπεν μας είχε συνηθίσει σε γκολ με τα οποία έμενες με το «στόμα ανοιχτό», αλλά τα περισσότερα είχαν παρόμοια συνταγή εκτέλεσης. Σπριντ από το δεξί άκρο της επίθεσης, διείσδυση προς τον άξονα και αφού ντρίμπλαρε 2-3 αντιπάλους, σουτ με στόχο μία από τις απέναντι γωνίες του τέρματος. Το γκολ, όμως, στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν διαφορετικό. Η μπάλα ήρθε από ψηλά και πριν καν σκάσει στο χορτάρι την χτύπησε με βολέ για να την στείλει συστημένη στα δίχτυα. Έτσι γράφτηκε το τελικό 3-2. Το σκορ έμεινε ίδιο μέχρι και τη λήξη του παιχνιδιού και παρά την ήττα η Μπάγερν Μονάχου, πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση χάρη στο συνολικό 4-4.

Εκείνη την σεζόν οι Γερμανοί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και στον τελικό της διοργάνωσης αλλά ηττήθηκαν με 2-0 από την φοβερή και τρομερή Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Βέβαια ουδείς ξέχασε, στο δρόμο για τον τελικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», την γκολάρα του Ρόμπεν μέσα στο «σπίτι» της Γιουνάιτεντ. Χαρά για τους Βαυαρούς, πίκρα για τους «κόκκινους διαβόλους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0