Μια Φώτο μια Ιστορία

«Μοντελάκι» στην πασαρέλα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, «μαινόμενος ταύρος» ο Γιόχαν Κρόιφ!

«Μοντελάκι» στην πασαρέλα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, «μαινόμενος ταύρος» ο Γιόχαν Κρόιφ!

Ο νεαρός Πεπ Γκουαρντιόλα τιμωρήθηκε από την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ όταν δοκίμασε την τύχη του ως μοντέλο, αλλά κάθε ρούχο που φόρεσε έγινε αμέσως ανάρπαστο! 

Γράφει η Βασιλική Μπαρτζιώτη

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε όλο και περισσότερους ποδοσφαιριστές να... αναλαμβάνουν ρόλο μοντέλου. Αστέρες όπως για παράδειγμα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πρωταγωνιστούν σε καμπάνιες γνωστών σχεδιαστών ή στα διαφημιστικά σποτ χορηγών των ομάδων τους. Ανεξάρτητα από το τι γίνεται σήμερα, κάτι αντίστοιχο δεν ήταν σύνηθες στην -μακρινή πλέον- δεκαετία των 90s. 

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν, το έκανε πρώτος. Ξεκίνησε μια «επανάσταση», δοκιμάζοντας την τύχη του στην πασαρέλα. Πιο συγκεκριμένα, το 1993 ξάφνιασε τους πάντες όταν περπάτησε σε επίδειξη μόδας του γνωστού Καταλανού σχεδιαστή, Αντόνιο Μιρό.

Το «αφεντικό» της Μάντσεστερ Σίτι, αποδέχθηκε εύκολα την ασυνήθιστη πρόταση που έλαβε από τον Μιρό, ο οποίος τύγχανε να είναι και θερμός υποστηρικτής της Μπαρτσελόνα. Δεδομένης της υψηλής δημοφιλίας του Πεπ στην Ισπανία, ο σχεδιαστής θεώρησε πως εκείνος θα ήταν το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να διαφημίσει τα ρούχα του. Πράγματι, ό,τι φόρεσε ο Ισπανός τεχνικός των «Πολιτών» στην επίδειξη έγινε αμέσως ανάρπαστο! 

Μπορεί τα ρούχα που διαφήμισε ο Πεπ να εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες, ωστόσο η συμμετοχή του στο εν λόγω σόου δεν έτυχε της καλύτερης δυνατής αποδοχής από την ομάδα του…

Ο Ισπανός τότε παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν ενημέρωσε αλλά ούτε ζήτησε την απαραίτητη άδεια από τους «μπλαουγκράνα» και ως εκ τούτου οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο κλαμπ ήταν έντονες. 

Ο Πεπ μετά την επίδειξη αυτή «έμπλεξε» κανονικά με τον τότε προπονητή των Καταλανών, Γιόχαν Κρόιφ, να τον τιμωρεί θεωρώντας πως η συμπεριφορά του ήταν άκρως αντιεπαγγελματική, έχοντας δείξει έλλειψη υπευθυνότητας. Πράγματι, μια τέτοια κίνηση δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη για τα δεδομένα της εποχής. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο θρυλικός Κρόιφ επέπληξε τόσο αυστηρά τον τότε νεαρο παίκτη της Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με τον γιο του Ισπανού σχεδιαστή, ο Ζεράρ Πικέ λίγα χρόνια πριν έλαβε μια αντίστοιχη πρόταση από τον Μιρό. Η συνεργασία αυτή, ωστόσο δεν προχώρησε ποτέ καθώς εμπόδιο στάθηκε ο τότε προπονητής του Ισπανού αμυντικού στην Μπαρτσελόνα. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Πεπ, ο οποίος μετά την δική του… περιπέτεια, μάλλον έπαθε και έμαθε. 

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0