Μια Φώτο μια Ιστορία

Την προηγούμενη φορά που ο Ρόι Χότζον κέρδισε σε ντεμπούτο στην Αγγλία, ήταν… 49 ετών! (video)

Την προηγούμενη φορά που ο Ρόι Χότζον κέρδισε σε ντεμπούτο στην Αγγλία, ήταν… 49 ετών! (video)

Πέρασαν 26 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ρόι Χότζον κατάφερε να κερδίσει σε ντεμπούτο του σε επίπεδο Premier League. Τότε, ήταν… 49 ετών. Πλέον, στα 75 του, η ιστορία επαναλήφθηκε με την Κρίσταλ Πάλας.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Μιλάμε για τον γηραιότερο προπονητή που έχει αναλάβει ποτέ ομάδα της Premier League. Ο λόγος φυσικά για τον Ρόι Χότζον. Τον άνθρωπο που δεν… λέει να αποσυρθεί, που αισθάνεται ακόμη πως μπορεί να προσφέρει και που αισίως κατέρριψε ένα δικό του ατομικό ρεκόρ.

Ποιο είναι αυτό; Αφορά τα ντεμπούτο του με ομάδες της Premier League. Δεν είχε κερδίσει σε κανένα από τα τελευταία πέντε. Στα δύο τελευταία μάλιστα, αυτά κόντρα σε Σαουθάμπτον και Μπέρνλι, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κρίσταλ Πάλας και της Γουότφορντ, δεν είχε βρει καν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Έμελλε λοιπόν στην επιστροφή του στους «αετούς» να λάβει τέλος αυτό το αρνητικό σερί. Διότι το τρίποντο επί της Λέστερ, χάρη στο γκολ του Ματετά στην εκπνοή, σηματοδότησε την πρώτη νίκη του Ρόι Χότζον σε ντεμπούτο του σε αγγλική ομάδα, στον 21ο αιώνα.

Πότε ήταν η προηγούμενη φορά; Το καλοκαίρι του 1997, όταν έχοντας αναλάβει τη Μπλάκμπερν, ξεκίνησε με νίκη, με 1-0 επί της Ντέρμπι. Τότε, ήταν 49 ετών. Πλέον, είναι 75! Και η ιστορία επαναλήφθηκε 26 χρόνια μετά, με τον Ρόι Χότζον να εκπροσωπεί μέχρι και σήμερα, club που εδρεύουν στην Premier League!


Αναλυτικά, τα τελευταία αποτελέσματά του στην Premier League στα ντεμπούτο του:

Μπέρνλι – Γουότφορντ 0-0

Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον 0-1

Γουέστ Μπρομ – Γουέστ Χαμ 3-3

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 1-1

Μπέρμιγχαμ – Φούλαμ 1-1

Μπλάκμπερν – Ντέρμπι 1-0

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0