Μια Φώτο μια Ιστορία

«Είναι αυτός ο Κριστιάνο Ρονάλντο;» Ένα αποτυχημένο έργο τέχνης, που άλλαξε για πάντα, μια ζωή (video)

«Είναι αυτός ο Κριστιάνο Ρονάλντο;» Ένα αποτυχημένο έργο τέχνης, που άλλαξε για πάντα, μια ζωή (video)
29 Μαρτίου 2017: «Γεννιέται» το Aeroporto Cristiano Ronaldo στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Όλα βαίνουν καλώς, έως ότου αποκαλύπτεται μία προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ίδιος παραμένει χαμογελαστός, αλλά για τον γλύπτη του έργου, μόλις έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου».
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

«Εργαζόμουν στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα σε εκείνη την περίοδο. Το πάθος μου, όμως, ήταν η γλυπτική. Μεγάλωσα στη Μαδέιρα, τη γενέτειρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Καταλαβαίνετε τι είναι για εμάς, έτσι;

Όταν έμαθα πως θα μπορέσω να φτιάξω και να παρουσιάσω μία προτομή του, που θα αποκαλυφθεί την ημέρα της ονοματοδοσίας του αεροδρομίου σε Aeroporto Cristiano Ronaldo, πετούσα στα σύννεφα!» Εν τέλει, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως περίμενε ή θα ήθελε ο Εμάνουελ Σάντος, γλύπτης του έργου.

Στις 29 Μαρτίου του 2017, ο Κριστιάνο Ρονάλντο «χάρισε» το όνομά του στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα. Στην τελετή έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ενώ ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης -τότε- έγινε ο μόλις 2ος ποδοσφαιριστής του οποίου το όνομα φέρει ένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο, μετά από το Τζορτζ Μπεστ στο Μπέλφαστ. Τι μπορούσε να παέι λάθος, σε μία τέτοια τελετή;

1490815579292.jpg

Εκτός της έντονης κριτικής της οποίας έγινε αποδέκτης, για την κίνηση να δοθεί το όνομά του σε ένα αεροδρόμιο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε να... αντιμετωπίσει και την έκπληξη -δική του, παρευρισκομένων και social media- που προκάλεσαν τα αποκαλυπτήρια μίας προτομής του.

Δεδομένα, το έργο του Εμάνουελ Σάντος δεν κατάφερε να αποτυπώσει σε μεγάλο βαθμό την όψη του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Δεν ήταν στο 100%, αλλά η γλυπτική είναι μία μορφή ελεύθερης έκφρασης» τόνισε σε συνέντευξή του μετά από αρκετά χρόνια, κατά την οποία κλήθηκε να σχολιάσει όσα συνέβησαν τον Μάρτιο του 2017.

ronaldostatute.jpg

Αμέσως, η εικόνα της προτομής έκανε τον γύρο του κόσμου. Τα σχόλια ήταν... καταδικαστικά!

«Επί 24 ώρες προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» θυμάται ένας συνεργάστης του Εμάνουελ Σάντος, ενώ η γυναίκα του τονίζει πως «μέχρι τότε, όλα ήταν υπέροχα».

«Ποτέ δεν έμαθα ποια ήταν η πραγματική γνώμη του Κριστιάνο Ρονάλντο» ανέφερε στην ίδια συνέντευξη ο γλύπτης του πιο πολυσυζητημένου έργου προς τιμήν του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το απίστευτο της όλης υπόθεσης; Το αντικατέστησε με μία αρκετά βελτιωμένη εκδοχή, αλλά ύστερα από λαϊκή απαίτηση, η πρώτη προτομή επέστρεψε στη θέση της!

ronaldo2.png

Το «ακόμα και η αρνητική διαφήμιση, είναι διαφήμιση» σε πλήρη εφαρμογή.

Δεδομένα, η ζωή του Εμάνουελ Σάντος άλλαξε έκτοτε. Αν ο ίδιος χαίρεται για το γεγονός πως το όνομά του έγινε γνωστό κατά αυτόν τον τρόπο; Η συνέντευξή του στο Bleacher Report δίνει την απάντηση.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0