Μια Φώτο μια Ιστορία

«Ο αγώνας που ο Μάικλ Τζόρνταν κι εγώ πετύχαμε 70 πόντους» (video)

«Ο αγώνας που ο Μάικλ Τζόρνταν κι εγώ πετύχαμε 70 πόντους» (video)

28 Μαρτίου 1990: Ο Μάικλ Τζόρνταν σημειώνει ρεκόρ καριέρας στο NBA, σκοράροντας 69 πόντους απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Μετά το παιχνίδι, ο συμπαίκτης του στους Σικάγο Μπουλς, Στέισι Κινγκ θα δηλώσει «Η αποψινή βραδιά θα μείνει στην ιστορία, αφού ο Τζόρνταν και εγώ πετύχαμε 70 πόντους».

Γράφει ο Βασίλης Βασιλείου

Πριν από 33 χρόνια, στις 28 Μαρτίου 1990, ο Μάικλ Τζόρνταν πραγματοποίησε, όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει, «το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του». Σε μία έδρα που την αμέσως προηγούμενη σεζόν πέτυχε το καλάθι που έμεινε στην ιστορία ως «Το Σουτ», ο MJ, χάρισε ακόμα μία μοναδική παράσταση μπροστά στο κοινό του Κλίβελαντ.

Οι παίκτες των Καβαλίερς φυσικά, δεν είχαν ξεχάσει τον αποκλεισμό που είχαν γνωρίσει περίπου 11 μήνες νωρίτερα. Έτσι, θέλησαν από το ξεκίνημα του αγώνα να δείξουν στον Τζόρνταν ότι θα περνούσε ένα… δύσκολο βράδυ, παίζοντας σκληρά. Μεγάλο λάθος!

jordan-ehlo.jpg

Ο Μάικλ Τζόρνταν όχι μόνο δεν μάσησε, αλλά απέκτησε επιπλέον κίνητρο για να τους «διαλύσει». Και το έκανε, κυριολεκτικά. Μετά από έναν αγώνα-θρίλερ, που ολοκληρώθηκε στην παράταση, οι Μπουλς αναδείχθηκαν νικητές με 117-113. Η στατιστική του «Air» έγραψε 69 πόντους με 23/37 σουτ και 21/23 βολές, 18 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα. Ήταν πραγματικά μία ομάδα μόνος του! Για αυτό άλλωστε η εμφάνιση αυτή δεν θα μπορούσε να μην μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του.

Βέβαια, δεν ήταν ο μοναδικός παίκτης των Μπουλς, που εκείνο το βράδυ «έκλεψε» την παράσταση. Ο Στέισι Κινγκ, ο οποίος ήταν το pick στο νο.6 του ντραφτ το 1989 για το Σικάγο, ποτέ δεν κατάφερε να χωρέσει στη βασική πεντάδα της ομάδας, αφού από μπροστά του υπήρχαν οι Σκότι Πίπεν, Χόρας Γκραντ και ο Μπίλι Κάρτραϊτ.

stacey-king-michael-jordan-rub-good-luck.webp

Κόντρα στους Καβς, μπορεί να μην είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως άπαντες τον θυμούνται για την ατάκα του μετά το παιχνίδι.

«Πάντα θα θυμάμαι το ματς αυτό, ως τη βραδιά που ο Μάικλ Τζόρνταν κι εγώ σκοράραμε αθροιστικά 70 πόντους», ήταν τα λόγια του υψηλόσωμου φόργουορντ στους ρεπόρτερ του αγώνα. Και φυσικά δεν έλεγε ψέματα.

Ο Κινγκ σε 17 λεπτά συμμετοχής κατάφερε να σημειώσει μονάχα έναν πόντο! Κι όμως ήταν αρκετός για να μπορέσει να γράψει και αυτός ιστορία δίπλα στον Μάικλ Τζόρνταν.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0