Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο συγκινητικός «τελευταίος χορός» του Φελίπε Μάσα στην Βραζιλία

Ο συγκινητικός «τελευταίος χορός» του Φελίπε Μάσα στην Βραζιλία
Ο Φελίπε Μάσα είπε «αντίο» στην αγαπημένη του πίστα Interlagos, αποχωρώντας σαν νικητής μέσα σε κλίμα αποθέωσης από τους Βραζιλιάνους θεατές.

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές που ξεχωρίζουν στην ιστορία της Formula 1, ήταν το «αντίο» του Φελίπε Μάσα στην βραζιλιάνικη πίστα Interlagos το 2016. Ο τότε οδηγός της Γουίλιαμς με την τεράστια πορεία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχει καταφέρει να γράψει το όνομα του στην λίστα των καλύτερων οδηγών, παρά το ότι δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Το Γκραν Πρι της Βραζιλίας ήταν πάντα ξεχωριστό για τον ίδιο μιας και πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα του, στην οποία μάλιστα πανηγύρισε δύο νίκες. Ο τελευταίος «χορός» του Φελίπε Μάσα στο Interlagos σηματοδοτούσε την δύση μιας μεγάλης καριέρας και ίσως το γεγονός αυτό, να έκανε εκείνον τον αγώνα ιδιαίτερα ξεχωριστό. Ξεχωριστό, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κόσμο που τον παρακολούθησε. 

massa.jpg

Δυστυχώς εκείνη η ημέρα δεν κύλησε ομαλά  αγωνιστικά για τον Μάσα. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και η καταρρακτώδης βροχή δεν ήταν σύμμαχοι του Βραζιλιάνου οδηγού της Γουίλιαμς, ο οποίος ήδη από τον πρώτο γύρο κατέληξε να προσκρούει στον τοίχο της πίστας. 

Αμέσως μόλις βγήκε από το μονοθέσιό του, θέλησε να αποχαιρετήσει το πλήθος του κόσμου που βρισκόταν εκεί με το κοινό να ανταποκρίνεται ζητωκραυγάζοντας. Εμφανώς συγκινημένος χαιρέτησε για τελευταία φορά τους ανθρώπους της εξέδρας. Κάποιος από τους θεατές, του πέταξε μια σημαία της Βραζιλίας την οποία φόρεσε γύρω από τους ώμους του και άρχισε να περπατάει προς το pit lane. 

Μόλις έφτασε στα πιτς, όλοι οι μηχανικοί και τα μέλη των υπολοίπων ομάδων χειροκροτούσαν ασταμάτητα  τον Φελίπε Μάσα, σε μια ένδειξη αναγνώρισης της πορείας και της καριέρας του στην Formula 1. Στο γκαράζ της Γουίλιαμς τον υποδέχθηκε η οικογένεια του συγχαίροντας τον, παρά το αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας. Η έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα δεν ήταν η ιδανική αλλά καμία σημασία δεν είχε για τον ίδιο. Ο Μάσα είπε αντίο στο Interlagos με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, χαρίζοντας στο κοινό της Formula 1 μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία της. 



Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0