Μια Φώτο μια Ιστορία

Φραντσέσκο Τότι: Η selfie που τον… ένωσε ακόμα περισσότερο με τον λαό της Ρόμα!

Φραντσέσκο Τότι: Η selfie που τον… ένωσε ακόμα περισσότερο με τον λαό της Ρόμα!

Το ντέρμπι της πρωτεύουσας είναι ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στην Serie A. Η Λάτσιο με την Ρόμα έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές στην πάροδο των χρόνων. Μία από αυτές είναι ο «ιδιαίτερος» πανηγυρισμός του Τότι, βγάζοντας selfie μπροστά από την «εκστασιασμένη» κερκίδα των οπαδών του.

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Στο ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα οι συναισθηματισμοί και ο ρομαντισμός έχουν αρχίσει σιγά σιγά να γίνονται «είδος προς εξαφάνιση». Όμως κάθε κανόνας έχει τις δικές του εξαιρέσεις, έτσι και εδώ υπάρχει ο Φραντσέσκο Τότι για να μας θυμίζει τι σημαίνει να αγαπάς πραγματικά μία ομάδα και τον κόσμο της.

Ο Τότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας για την Ρόμα. Ο αιώνιος αρχηγός πέρασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του ζωή στην πρωτεύουσα της Ιταλίας μετρώντας 25 συνεχόμενες σεζόν. Αρνήθηκε κατηγορηματικά να αποχωρίσει από την αγαπημένη του ομάδα παρά τα «παχυλά» συμβόλαια που του προσέφεραν συνεχώς μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τα μεγάλα επιτεύγματα του Τότι σε διασυλλογικό επίπεδο είναι δύο Κύπελλα Ιταλίας (06/07 – 07/08) και ένα πρωτάθλημα (00/01), ενώ τα γκολ του ξεπερνάνε τον αριθμό 300. Το πρόγραμμα της Serie A για την Κυριακή (19/03) δείχνει ντέρμπι «Della Capitale» με την γηπεδούχο Λάτσιο να υποδέχεται την «μισητή» αντίπαλο και συμπολίτισσα Ρόμα. Οι «συγκρούσεις» των δύο αυτών ομάδων μας έχουν δώσει αμέτρητες σπουδαίες στιγμές, πανέμορφα γκολ και μεγάλες ανατροπές. Αξίζει όμως να θυμηθούμε και έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς της τελευταίας δεκαετίας με πρωταγωνιστή, σαφώς τον Φραντσέσκο Τότι.

Στον αγώνα της Ρόμα απέναντι στην Λάτσιο τον Ιανουάριο του 2015, η ομάδα του Τότι ήθελε «πάση θυσία» την νίκη καθώς με το τρίποντο θα μπορούσε να ξεπεράσει την Γιουβέντους στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «Λατσιάλοι» όμως μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το 29ο λεπτό είχαν ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων. Τότε είναι που ο αρχηγός ανέλαβε δράση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τότι στο 48ο λεπτό να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Στρούτμαν και να μειώνει σε 2-1. η Ισοφάριση ήρθε στο 68’ με τρομερή προβολή του στον αέρα, προλαβαίνοντας την πάσα του πρώην Έλληνα διεθνή Χοσέ Χολέμπας πετυχαίνοντας «ντοπιέτα».  

Η Ρόμα έκανε το 2-2 και ο Τότι έτρεξε να πανηγυρίσει με τους οπαδούς στην κερκίδα, ενώ πίσω του τον «κυνήγαγε» ολόκληρη η ομάδα. Ο Capitano, οι παίκτες και όλοι η φίλαθλοι στο «Στάδιο Ολίμπικο» έγιναν ένα. Για να αποθανατίσει αυτήν την μοναδική στιγμή ο Τότι πήρε το κινητό του από ένα μέλος του προπονητικού team και έβγαλε μία selfie μπροστά από την κερκίδα, η οποία «παραληρούσε» φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του.

Ασυνήθιστος πανηγυρισμός πόσο μάλλον όταν γίνεται από έναν ποδοσφαιριστή που είχε φτάσει το 38ο έτος της ηλικίας του. Βέβαια ασυνήθιστο είναι να βάζεις και δύο γκολ στο ντέρμπι της πρωτεύουσας  στα 38 σου, αλλά αυτός ήταν ο Φρατσένσκο Τότι.

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ανέφερε, «Το σκεφτόμουν μέσα στην εβδομάδα. Μπορεί οι selfie να είναι στην μόδα όμως εγώ δεν συνηθίζω να βγάζω τέτοιες φωτογραφίες. Θέλω να διατηρώ την προσωπική μου ζωή, αυτό όμως ήταν μία ξεχωριστή περίπτωση, είναι κάτι που θα μείνει για πολύ καιρό».

Όλο το συναισθηματικό δέσιμο του αρχηγού με την ομάδα φαίνεται από αυτήν του την πράξη. Μέσα στους έξαλλους πανηγυρισμούς ήθελε να αποθανατίσει για πάντα αυτήν την μοναδική στιγμή που ζούσε. Ήθελε να βγάλει μία φωτογραφία μαζί με τον κόσμο που τόσα χρόνια υπηρετεί πιστά. Η selfie τελικά που τράβηξε ίσως να μην τον «κολακεύει» εμφανισιακά, έχει όμως χαραχθεί για τα καλά στις μνήμες όλων των οπαδών της Ρόμα και όχι αδίκως. 

Francesco Totti's selfie-conscious celebration and the Rome derby | Serie A  | The Guardian

 www.bnsports.gr    

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0