Μια Φώτο μια Ιστορία

«Παρακαλώ αγόρασε τον Ρούνεϊ»: Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έκανε το όνειρο νεαρού φίλου της Γιουνάιτεντ πραγματικότητα!

«Παρακαλώ αγόρασε τον Ρούνεϊ»: Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έκανε το όνειρο νεαρού φίλου της Γιουνάιτεντ πραγματικότητα!

Ο 11χρονος Τζό Ρουέιν, έγινε διάσημος όταν ζήτησε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αγοράσει τον ταλαντούχο έφηβο Γουέιν Ρούνεϊ, βάζοντας ένα πολύ μικρό λιθαράκι στην πιο επιτυχημένη μεταγραφή της μέχρι τώρα ιστορίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γράφει η Βασιλική Μπαρτζιώτη

Μετά το Euro του 2004, το πρόσωπο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν αυτό του 18χρονου τότε φαινομένου που άκουγε στο όνομα Γουέιν Ρούνεϊ. Ο νεαρός επιθετικός της Έβερτον βρισκόταν στα «ραντάρ» πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάφερε τελικά να εντάξει στο δυναμικό της τον πολυσυζητημένο έφηβο, έναντι του ποσού-ρεκόρ των 25,6 εκατομμυρίων λιρών!

Πολύ λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν τότε το τι επρόκειτο να κάνει- και να κατακτήσει- ο ΡούνεΪ με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» μέσα στα πολλά χρόνια που αγωνίστηκε για τον αγγλικό σύλλογο. Ένας μικρός οπαδός της Μάντσεστερ, ήταν ένας από αυτούς τους λίγους που μπόρεσαν να… δουν το μέλλον.

buyrooney_1_1.jpg

Σε έναν αγώνα της Μάντσεστερ με την Ντιναμό Βουκουρεστίου για το Champions League, η κάμερα εστίασε στον 11χρονο τοτε ο Τζο Ρουέιν, ο οποίος κρατούσε μια κάρτα πάνω στην οποία έγραφε: «Παρακαλώ αγόρασε τον Ρούνει». Ο νεαρός αυτός φίλαθλος απευθυνόταν στον αναμορφωτή της Μάντσεστερ, Σερ Άλεξ, και ήλπιζε πως εκείνος θα έβλεπε την ταμπέλα του. Ο αρχικός στόχος του μικρού δεν επετεύχθη, ωστόσο ο πατέρας του, τού υποσχέθηκε πως όταν ο Άγγλος υπογράψει με την αγαπημένη του ομάδα, θα τον πήγαινε στο Όλντ Τράφορντ για να γνωρίσει από κοντά τόσο τον προπονητή όσο και τον νέο παίκτη.

Η ιστορία εξελίχθηκε με γρήγορους ρυθμούς όταν ένας ρεπόρτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλησε να δημοσιοποιήσει την ιστορία του μικρού Τζο, κάνοντάς τον γνωστό στο ευρύ κοινό και στον κόσμο της ομάδας. Ο δημοσιογράφος κατάφερε τελικά να του εξασφαλίσει την είσοδο στο γήπεδο την ημέρα που ο 18χρονος Άγγλος θα παρουσιαζόταν ως παίκτης των «κόκκινων διαβόλων», κάνοντας παράλληλα πραγματικότητα το μεγαλύτερο παιδικό του όνειρο.

Ο Τζο Ρουέιν όχι μόνο παραβρέθηκε την ημέρα εκείνη στο Όλντ Τράφορντ, αλλά  φωτογραφήθηκε μαζί με το νέο απόκτημα της ομάδας και ίδιο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κρατώντας την χαρακτηριστική ταμπέλα που τον είχε κάνει διάσημο. Τόσο ο μικρός Τζο όσο και κανείς άλλος δεν γνώριζε τότε πως ο 18χρονος ποδοσφαιριστής που μόλις είχε μετακομίσει στο Μάντσεστερ, επρόκειτο να γίνει ο μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Μέσα στα 13 χρόνια που αγωνίστηκε για την ομάδα, ο Γουέιν Ρούνεϊ πέτυχε 183 γκολ σε 393 εμφανίσεις και πανηγύρισε συνολικά 11 τρόπαια!
Sir-Alex-Ruane-Rooney-e1584979539465-1024x685_1.jpg

Η συνεισφορά του μικρού Τζό Ρουέιν στην ιστορική αυτή μεταγραφή μπορεί να θεωρείται ελάχιστα σημαντική, ωστόσο, όπως ο ίδιος δήλωσε λιγα χρόνια αργοτερα, το παιδικό του μυαλό για πολλά χρόνια πίστευε πως αν δεν ήταν εκείνος, ο Ρούνεϊ δεν θα είχε υπογράψει ποτέ…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0