Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Τζέραρντ πανηγύριζε δύο πέναλτι με τη Γιουνάιτεντ, έχανε ένα, αλλά… δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε 9 χρόνια μετά! (video)

Ο Τζέραρντ πανηγύριζε δύο πέναλτι με τη Γιουνάιτεντ, έχανε ένα, αλλά… δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε 9 χρόνια μετά! (video)

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει εν έτει 2014 πως όταν η Λίβερπουλ επικρατούσε με 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», θα φτάναμε στο σημείο να έχουμε και σκορ… 5-0 ή 7-0 μεταξύ τους, σε διάστημα ενός χρόνου; Κανείς. Ούτε καν ο Στίβεν Τζέραρντ, που εκείνο το βράδυ ευστόχησε σε δύο πέναλτι και έχασε το προ τελευταίο δικό του, σε ολόκληρη την… ζωή του με τους «κόκκινους»!

«Ιστορικές στιγμές για την Λίβερπουλ που πήρε τεράστια νίκη στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου και πλέον μπορεί να ονειρεύεται την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1990. Οι «κόκκινοι» με δύο πέναλτι του Τζέραρντ προς το τέλος του πρώτου μέρους και στο ξεκίνημα του δεύτερου έβαλαν γερές βάσεις νίκης και την πήραν με 3-0 κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» που ήταν ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό για να αντιδράσουν».

Κάπως έτσι, ο αγγλικός Τύπος αφηγούνταν την τεράστια νίκη της Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Μόγιες, τρεις μέρες προτού οι γηπεδούχοι υποδεχθούν τον Ολυμπιακό, με φόντο την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League, μετά την ήττα τους με 2-0 στον Πειραιά.

Ωστόσο, στο πιο κλασσικό ντέρμπι του «Νησιού», η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν χαοτική και ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, που «σημαδεύτηκε» από τρία δικά του πέναλτι.

Έβαλε το πρώτο, έκανε το ίδιο και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στον Νταβίδ Ντε Χέα και ένα τέταρτο πριν από το τέλος της συνάντησης, είχε την ευκαιρία να κάνει το χατ-τρικ από την «άσπρη» βούλα. Εκεί όμως ήταν η σειρά του Ισπανού να αντιδράσει και ο Μάρτιος του 2014 θα μείνει για πάντα αλησμόνητος στη μνήμη του Άγγλου «θρύλου» της Λίβερπουλ.

Εννέα πέναλτι έχασε σε ολόκληρη την καριέρα του και αυτό ήταν το προ τελευταίο του στο «Νησί», καθώς ακολούθησε μόλις ένα ακόμη, την επόμενη σεζόν, κόντρα στην ΚΠΡ.


Ουδείς φυσικά φανταζόταν το γεγονός πως ακόμη και αν ο Τζέραρντ σκόραρε τότε, θα φτάναμε εν έτει 2023, σε ακόμη μεγαλύτερη νίκη της Λίβερπουλ στο «κλασσικό» ντέρμπι. Πριν από ένα χρόνο, είχαμε το 5-0 στο «Ολντ Τράφορντ», σε ένα εκπληκτικό βράδυ του Μοχάμεντ Σαλάχ και στο μοναδικό στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρέθηκε να χάνει με 4-0 στο ημίχρονο.

Πλέον, με το 7-0 που έλαβε χώρα μεταξύ τους, μιλάμε για τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ομάδας απέναντι στην αντίπαλό της από τότε που υπάρχει… ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να το προβλέψει πριν από εννέα χρόνια ο Στίβεν Τζέραρντ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0