Μια Φώτο μια Ιστορία

Σακίλ Ο ‘Νιλ: Τα πολλά πρόσωπα του «μεγάλου Αριστοτέλη»

Σακίλ Ο ‘Νιλ: Τα πολλά πρόσωπα του «μεγάλου Αριστοτέλη»

6 Μαρτίου 1972: Ο Σακίλ Ο ‘Νιλ των 2 μέτρων και 16 εκατοστών και των 4 δαχτυλιδιών στο NBA έρχεται στον κόσμο σαν σήμερα με σκοπό να κυριαρχήσει εντός και εκτός παρκέ.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Σακίλ ο μπασκετμπολίστας

Ευρέως γνωστός για την κυριαρχία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Σακ αναδείχθηκε το 1992 από τους Μάτζικ ως ένα από τα κορυφαία πεντάρια στο NBA. Μετά από 4 χρόνια μετέβη στο Λος Άντζελες, όπου δίπλα στον Κόμπι Μπράιαντ κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Εξ’ αιτίας της κόντρας του με τον αδικοχαμένο «Μπλακ Μάμπα» οδηγήθηκε στο Μαϊάμι, όπου με τους Χιτ κέρδισε το τέταρτό του πρωτάθλημα. Το 2011 μετά από 19 χρόνια πορείας ανακοίνωσε την απόσυρσή του.

εικόνα_Viber_2023-03-05_21-34-32-821.jpg

Σε αντίθεση με τους περισσότερους αθλητές που περνούν στην αφάνεια όταν «κρεμάνε τα παπούτσια τους», ο big Σακ αύξησε το net worth του στα 400 εκατομμύρια και ανήκει στους πλουσιότερους παίκτες του NBA σήμερα.

Σακίλ ο businessman

Ως επιχειρηματίας ο 51χρονος πλέον «Diesel» έχει επενδύσει σε 150 περίπου πλυντήρια αυτοκινήτων, σε 40 γυμναστήρια και πάνω από 150 εστιατόρια αλλά και σε εταιρίες - κολοσσούς όπως η Apple και η Pepsi. Μάλιστα είχε κι ένα μερίδιο στην ομάδα του Σακραμέντο από το 2013 που το πούλησε την περασμένη χρονιά.

Σακίλ ο αστυνομικός

Είναι ευρέως γνωστό πως ήθελε πάντα να ενταχθεί στο αστυνομικό σώμα, όταν θα τελείωνε η μπασκετική του καριέρα. Υπήρξε αναπληρωτής αστυφύλακας στο Λος Άντζελες παράλληλα με τη θητεία του στους Λέικερς και στο Μαϊάμι την περίοδο που πήγε στους Χιτ.

εικόνα_Viber_2023-03-05_21-34-28-201.jpg

«Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω για να φέρω τους ανθρώπους πιο κοντά. Όταν πήγαινα, ο κόσμος σεβόταν την αστυνομία και θέλω να το επαναφέρω αυτό, ειδικά στην κοινότητα που υπηρετώ», είπε ο Σακίλ.

Σακίλ ο ηθοποιός

Με πιο γνωστές τις εμφανίσεις του  στο Kazaam και στο Blue Chips, ο Σακίλ έχει συμμετάσχει σε αρκετές και αμφιλεγόμενες κινηματογραφικές παραγωγές που δεν έχουν λάβει και τα καλύτερα σχόλια από τους κριτικούς. Παράλληλα, έχει παίξει και σε διαφημίσεις όπως στην Pepsi το 1997.

Σακίλ ο wrestler

Μεγάλος φαν του WWE ο Σακίλ από τα… νιάτα του, έκανε και την πρώτη του εμφάνιση - έκπληξη το 2016 στο WrestleMania που ήταν αφιερωμένο στον André the Giant αποκλείοντας τον Damien Sandow και ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Big Show πριν αποκλειστεί και ο ίδιος από τους περισσότερους παλαιστές.

εικόνα_Viber_2023-03-05_21-34-26-013.jpg

Σακίλ ο ράπερ

Από το 1993 ο Ο ’Νιλ ξεκίνησε να γράφει μουσική έχοντας 6 άλμπουμ μέχρι σήμερα στο βιογραφικό του. Η πιο χαρακτηριστική του στιγμή στην πορεία του ως ράπερ ήταν το diss στον Κόμπι Μπράιαντ αφού κέρδισε τον τίτλο με τους Μαϊάμι Χιτ. Ο Σακ ανέβηκε στην σκήνη και μ’ ένα freestyle που έμεινε στην ιστορία «στόλισε» τον παλιό του συμπαίκτη.

Σακίλ ο παρουσιαστής

Ο «μεγάλος Αριστοτέλης» του μπάσκετ ανήκει στο πάνελ σχολιασμού του καναλιού ΤΝΤ για τους αγώνες του NBA από την στιγμή που αποσύρθηκε. Παράλληλα έχει παρουσιάσει πολλές ριάλιτι εκπομπές με πιο γνωστή την «Shaq vs», όπου προσκαλούσε αθλητές και άλλους επαγγελματίες προσπαθώντας να τους κερδίσει στον τομέα τους.

SHAQ VS. - "Shaq Vs. Ben Roethlisberger" - "Shaq VS," a new, one-hour competition series starring NBA superstar Shaquille O'Neal in which he will take his athletic prowess beyond the basketball court and strive to become a champion in a new sporting event each week, will debut TUESDAY, AUGUST 18 (9:00-10:00 p.m., ET) on the ABC Television Network. In the premiere episode, "Shaq VS Ben Roethlisberger," Shaq will visit Ben's home and take on the Super Bowl-winning quarterback in a quarterbacking challenge. While there, they will both train at the Pittsburgh Steelers' practice facility and end up in a traditional 7-on-7 game at Ambridge High School in Ambridge, PA before a packed house in the 7,500 seat stadium. (ABC/DONALD RAGER)SHAQUILLE O'NEAL

Ο Σακίλ Ο ‘Νιλ, λοιπόν, πέρα από ταλαντούχος μπασκετμπολίστας υπήρξε και χαρισματικός έξω από τον χώρο του αθλητισμού. Η περσόνα του, όπως και η εμφάνισή του είναι πληθωρική με όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του να μην έχουν αποκαλυφθεί μέχρι και σήμερα στα 51 του χρόνια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0