Μια Φώτο μια Ιστορία

Τιμ Ντάνκαν και η μοναδική φορά που κόουτσαρε τους Σπερς και το έκανε «για πλάκα»

Τιμ Ντάνκαν και η μοναδική φορά που κόουτσαρε τους Σπερς και το έκανε «για πλάκα»

3 Μαρτίου 2020: Η αναμέτρηση των Σπερς εναντίον των Χόρνετς είχε μια ιδιαιτερότητα. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς εξαιτίας προσωπικών λόγων δε μπορούσε να κοουτσάρει την ομάδα, έτσι αυτός που επιλέχθηκε για να τον αντικαταστήσει ήταν ο Τιμ Ντάνκαν ως μέλος του τεχνικού τημ. Ο «big fundamental» των σπιρουνιών βρέθηκε έτσι για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας του για να δώσει οδηγίες και ήταν… ιδιαίτερη.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Τι κι αν ο Ντάνκαν έμαθε γι’ αυτή την εξέλιξη μόλις την ίδια ημέρα της αναμέτρησης; Αυτό δεν εμπόδισε τον παίκτη που έχει κερδίσει πάνω από 1000 παιχνίδια να κερδίσει ακόμα ένα ως προπονητής στην ομάδα των Σπερς με 104-103 απέναντι στους Χόρνετς.



Ήταν έτσι κι αλλιώς βοηθός του κόουτς Πόποβιτς, αλλά ποτέ δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να κρατήσει αυτός τα ηνία της ομάδας, όχι ότι το ήθελε κιόλας. Όπως απάντησε κι ο ίδιος όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να επιδιώξει μια καριέρα στην προπονητική «όχι ο Ποπ θα επιστρέψει και θα είμαι χαρούμενος να του δώσω πίσω τη θέση του, εγώ είμαι εδώ για την πλάκα του παιχνιδιού». Το είχε πει άλλωστε και ο μέντοράς του και δάσκαλός του Γκρεγκ Πόποβιτς, πως «ο Ντάνκαν είναι πολύ έξυπνος για να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο».

Ο 5 φορές πρωταθλητής του NBA με τους Σπερς, πάντα χαμηλών τόνων όσον αφορά τις αντιδράσεις του, δεν έδειχνε τα συναισθήματα του, όμως όσο προχωρούσε το παιχνίδι το «ζούσε» περισσότερο και φαινόταν να έχει υιοθετήσει στοιχεία του Πόποβιτς. Με 9’ να απομένουν στο ρολόι έκανε challenge ένα φάουλ που χρεώθηκε στον Ντέρικ Ουάιτ αλλά δεν το κέρδισε. Με το ματς να πηγαίνει από ανατροπή σε ανατροπή και τον Ντάνκαν να ωθεί και να εμπνέει τους παίκτες του, οι Σπερς πήραν μια δύσκολη νίκη στο τέλος, μόλις την τέταρτη σε 12 παιχνίδια σε εκείνο το σημείο της σεζόν. O Hall of Famer που τόσα χρόνια έχει συμπορευτεί με τον Πόποβιτς δε γινόταν να μην κερδίσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο Ντεμάρ Ντερόζαν που είχε την ευκαιρία να παίξει απέναντι του στο παρελθόν είπε το ίδιο βράδυ πως «είχε πλάκα να μπαίνω στην ίδια συζήτηση μ’ εκείνον, ειδικά για μένα που έχω παίξει και ως αντίπαλός του. Το να τον βλέπω τώρα να προπονεί ήταν τέλειο».

Βέβαια εκείνος πάντα μετριόφρων δεν δέχτηκε τα παράσημα αυτής της νίκης. «Είναι η μέρα με τη νύχτα το να βρίσκεσαι σ’ αυτή θέση, όμως η αλήθεια είναι πως ουσιαστικά δεν βρέθηκα σ’ αυτή την θέση. Οι υπόλοιποι βοηθοί του τεχνικού team προετοίμασαν το παιχνίδι και έπαιρναν τις αποφάσεις. Εγώ απλά καθόμουν εκεί και φώναζα σε ανθρώπους. Οποιοσδήποτε από εμάς και να ήταν εκεί πάνω και θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0