Μια Φώτο μια Ιστορία

Λούκα Ντόντσιτς: Το παιδί-θαύμα που μπήκε στις καρδιές μας πριν καν ενηλικιωθεί!

Λούκα Ντόντσιτς: Το παιδί-θαύμα που μπήκε στις καρδιές μας πριν καν ενηλικιωθεί!

28 Φεβρουαρίου 1999: Η ημέρα που ο Λούκα Ντόντσιτς γεννιέται και ένα «λαμπρό αστέρι», λίγα χρόνια αργότερα, θα ξεκινήσει να… φωτίζει τη μπασκετική ζωή στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική!

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Μία ημέρα σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια, ο Λούκα Ντόντσιτς έρχεται στη ζωή και βλέπει για πρώτη φορά το φως του ήλιου. Μαζί του θα «φωτιστούμε» και εμείς. Τουλάχιστον, όσον αφορά στα μπασκετικά του επιτεύγματα, τα οποία ομολογουμένως είναι αξιοθαύμαστα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πριν ακόμα συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εντοπίσει από πολύ νωρίς το ταλέντο του Σλοβένου. Δεν δίστασε να προχωρήσει στην απόκτησή του σε ηλικία 13 ετών το 2012, υπογράφοντας μάλιστα μαζί του πενταετές συμβόλαιο. Μία απόφαση που δεν θα μετάνιωναν ούτε στο ελάχιστο.

Doncic.jpg

Πριν καν ενηλικιωθεί, ο Ντόντσιτς είχε ξεκινήσει να γράφει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της «βασίλισσας». Ξεχώριζε σαν τη… μύγα μες το γάλα στα τμήματα των ακαδημιών και έτσι δεν άργησε να πάρει την ευκαιρία του με την πρώτη ομάδα. Αυτό έγινε στις 30 Απριλίου του 2015 στον αγώνα απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα για την ACB. Με ένα λεπτό και 28 δεύτερα για το φινάλε, ο Λάσο έριξε το νεαρό Σλοβένο στο παρκέ.

Ήταν μία στιγμή ιδιαίτερη, καθώς σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 2 ημερών, ο Ντόντσιτς γινόταν ο νεότερος παίκτης που αγωνιζόταν ποτέ για τη Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα! Τέταρτος συνολικά, μάλιστα, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε τόσο νεαρή ηλικία, πίσω μόνο από τον Μπασαλά Μπαγκαγιόκο, τον Ρίκι Ρούμπιο και τον Άνχελ Ρεμπολό.

Το «θράσος» του το έδειξε από την πρώτη στιγμή. Στην πρώτη επίθεση που έγινε κάτοχος της μπάλας, δεν δίστασε να σουτάρει έξω από τη γραμμή των 6,75. Το αποτέλεσμα; Μα φυσικά και ευστόχησε!

Με τη φανέλα των «μερένχες» κατέκτησε τα πάντα. Τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και βέβαια το τρόπαιο της EuroLeague το 2018. Σεζόν όπου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στο Final-4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όλα αυτά μόλις στα 19 του χρόνια. Δεν αμελούμε, φυσικά, πως έναν χρόνο νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2017, έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με την Σλοβενία.

Η μετακόμιση στο NBA ήρθε το καλοκαίρι του 2018. Οι Ντάλας Μάβερικς, μόνο απογοητευμένοι δεν είναι από την επιλογή τους, με τον Λούκα να γίνεται άμεσα ο ηγέτης των Τεξανών, καλύπτοντας και με το παραπάνω το κενό που άφησε η αποχώρησε του Ντιρκ Νοβίτσκι από την ενεργό δράση. Το μόνο που μένει πια είναι να αποκτήσει το πολυπόθητο πρώτο του δαχτυλίδι!

 dallas.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0