Μια Φώτο μια Ιστορία

Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ: Το επικό φινάλε των 5 αποβολών στην πρώτη νίκη της Μαρσέιγ επί εποχής Κατάρ!

Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ: Το επικό φινάλε των 5 αποβολών στην πρώτη νίκη της Μαρσέιγ επί εποχής Κατάρ!

Ποιος είπε ότι στις ημέρες μας δεν υπάρχει ένταση και πάθος σε ένα ντέρμπι μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ; Το παιχνίδι του της 13ης Σεπτεμβρίου του 2020 είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού. Ένα ματς με 17 κάρτες, πέντε αποβολές και νίκη των Μασσαλών έπειτα από εννέα ολόκληρα χρόνια!

Γράφει ο Μανώλης Μακρόπουλος

Με το αποψινό (26/2, 21:45) Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν να είναι το ματς της χρονιάς στη Γαλλία, μιας και τις δύο ομάδες χωρίζουν μονάχα πέντε βαθμοί, το μυαλό ασυναίσθητα πάει τρία χρόνια πίσω, τον Σεπτέμβριο του 2020. Εκεί, στη 2η μόλις αγωνιστική εκείνης της σεζόν, η ομάδα του Τόμας Τούχελ υποδεχόταν τη χωρίς νίκη για εννέα χρόνια στο «γαλλικό Κλάσικο» Μαρσέιγ.

Τα όσα συνέβησαν στις καθυστερήσεις του ματς απέδειξαν η συγκεκριμένη αναμέτρηση παραμένει ένα «ντέρμπι μίσους», όποιοι (Κατάρ) και αν μπουν στη μέση!

Ο Τοβέν «έσπασε» την Κατάρ(α)!

Η Μαρσέιγ με τον Αντρέ Βίλας Μπόας -τότε- στον πάγκο της, πήγαινε στο Παρκ Ντε Πρένς έχοντας να γευτεί τη χαρά της νίκης 10 χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο, και εννέα σε μεταξύ τους αναμετρήσεις. Με λίγα λόγια, οι Μασσαλοί δεν είχαν κατορθώσει να επικρατήσουν των Παριζιάνων από τη στιγμή που οι δεύτεροι άλλαξαν ιδιοκτήτες, από τη στιγμή που το Κατάρ μπήκε πίσω από την ΠΣΖ.

Στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τοβέν με ένα σουτ στην κίνηση ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Παγιέτ, σκόραρε και εν τέλει έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Έβαλε έτσι τέλος στο σερί 20 αγώνων δίχως νίκη της ομάδας του απέναντι στους Πρωτευουσιάνους. Όμως, τα πιο.. ωραία έγιναν λίγο πριν το φινάλε, στις καθυστερήσεις του ματς!

Ρεκόρ καρτών στη Ligue 1 και πέντε κόκκινες στο φινάλε!

Όλα ξεκίνησαν από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Παρέδες στον Μπενεντέντο, στην ουσία εκτός φάσης. Ακολούθησε ο κακός χαμός με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να πιάνονται κυριολεκτικά στα χέρια, ενώ δεν έλειψαν κλωτσιές και χτυπήματα στο πρόσωπο.

Μπορεί το γήπεδο να ήταν άδειο, ελεώ της πανδημίας, ωστόσο τα «αίματα άναψαν» κανονικά. Το επεισόδιο κράτησε για περίπου ενάμισι λεπτό και έπειτα ο ρέφερι της αναμέτρησης, Μπρισάρ, άρχισε να μοιράζει κάρτες. Για την ακρίβεια, αποβολές, με τον αγώνα να ολοκληρώνουν οκτώ παίκτες της Παρί και εννέα της Μαρσέιγ.

Αποβλήθηκαν φυσικά οι Παρέδες και Μπενεντέντο, ενώ για τη Μαρσέιγ την κόκκινη είδε και ο Αμαβί. Ο Κουρζαβά και φυσικά ποιος άλλος, ο Νεϊμάρ έφυγαν και αυτοί νωρίτερα από το γήπεδο, για να ολοκληρωθούν οι πέντε αποβολές μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Συν τοις άλλοις, οι 12 κίτρινες κάρτες που είχε δείξει ο διαιτητής πριν τη σύρραξη, μαζί με τις πέντε αποβολές έφτασαν το σύνολο των 17 καρτών, αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Έτσι ήρθε το φινάλε σε ένα άκρως «καυτό» ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων που από τις περασμένες δεκαετίες ήταν «στα σχοινιά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0